Η ιδανική συγκυρία και η "επιστροφή στις ρίζες"

Μιχάλης Στεφάνου
Η ιδανική συγκυρία και η "επιστροφή στις ρίζες"
Ο Μιχάλης Στεφάνου γραφεί από την Βαρκελώνη για το ευνοϊκό timing της Μπάρτσα, αλλά και μεταφέρει τα δημοσιεύματα του Τύπου για τη μάχη του ΣΕΦ.

Ακόμη κι αν ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την δυνατότητα να "πειράξει" το πρόγραμμα του ΤΟΡ-16, το αυριανό ματς του ΣΕΦ θα το... άφηνε στη θέση του. Η συγκυρία βλέπετε μοιάζει ιδανική για την Μπαρτσελόνα που μετά το σπουδαίο διπλό στην Πόλη και την προπόνηση επί της Μούρθια πέταξε στις 9.30 για την Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές το καλύτερο φετινό αγωνιστικό της κουστούμι και σούπερ ψυχολογία. Το αν ο Ολυμπιακός της επιτρέψει να το φορέσει είναι ένα άλλο ζήτημα, όμως πέρα από κάθε αμφιβολία οι μπλαουγκράνα φιλοξενούνται στο ΣΕΦ σε ευνοϊκό γι' αυτούς timing.

Οι Καταλανοί δείχνουν να βρίσκουν ισορροπία στο παιχνίδι τους και να θυμίζουν επιτέλους ομάδα. Ο Λόρμπεκ με τον Όλεσον έχουν μπει πλέον κανονικά στο ροτέισον και έχουν νοικοκυρέψει την κατάσταση στην επίθεση, ο Ντόρσεϊ ψυχολογικά βρίσκεται σε καλό φεγγάρι με την πολυαγαπημένη του μητέρα να βρίσκεται στην Βαρκελώνη και να τον κρατάει ήρεμο, ο Ναβάρο ξεκουράστηκε και δηλώνει ετοιμοπόλεμος, ενώ και ο "Παπ" έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του, παίζει με σιγουριά και βοηθάει σε μεγάλο βαθμό το σύνολο.

Βάλτε στην εξίσωση και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προέρχεται από την.. κατραπακιά στο Μιλάνο, παίζει ουσιαστικά με ένα "4άρι" και χωρίς τον κομβικό Λο και θα καταλάβετε γιατί η Μπάρτσα έχει θεωρητικά τουλάχιστον μια καλή ευκαιρία να επιβιώσει στο Φάληρο. Πριν 15-20 μέρες για παράδειγμα το παιχνίδι θα ...μύριζε άσο από χιλιόμετρα, τη δεδομένη στιγμή όμως οι μπλαουγκράνα θα εμφανιστούν με ενισχυμένα ποσοστά. Όχι ότι παίζουν σπουδαίο μπάσκετ, αλλά όπως και να το κάνουμε έχουν συμμαζευτεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο Πασκουάλ έδωσε απροειδοποίητο ρεπό στους παίκτες του την περασμένη Δευτέρα, στην χθεσινή προπόνηση τους είδε όλους παρόντες και δήλωνε ευχαριστημένος από την κατάσταση της ομάδας του λίγο πριν την πολύ δύσκολη μάχη με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Το πρήξιμο στο γόνατο δεν φαίνεται ικανό να εμποδίσει τον Ντόρσεϊ να αγωνιστεί. Ο Αμερικανός θέλει πάρα πολύ να ξαναζήσει την εμπειρία του ΣΕΦ και μάλιστα αναρωτιόταν όλες αυτές τις μέρες αν θα τον χειροκροτήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Δεν έδινε πάντως και πολλές πιθανότητες να συμβεί αυτό.

Το πρόβλημα για τον Πασκουάλ λέγεται Λάμπε. Ο Πολωνός σέντερ έχει χάσει τη θέση του στο βασικό ροτέισον δείχνει αδιάφορος και εκνευρισμένος ενώ έχει δημιουργήσει και αρκετές αντιπάθειες μέσα στην ομάδα. Την περασμένη Κυριακή για παράδειγμα, μπήκε για λίγα λεπτά στο παιχνίδι και "κατάφερε" να αστοχήσει σε τέσσερα λέι απ, προκαλώντας τα γέλια (!) κάποιων συμπαικτών του στον πάγκο.

Οι δύο μεγάλες αθλητικές εφημερίδες της Καταλονίας κυκλοφόρησαν σήμερα με συνέντευξη Νειμάρ, ο οποίος φωτογραφίζεται μπροστά από τρόπαια, δηλώνοντας ότι τα θέλει όλα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το μπάσκετ η "Μundo Deportivo" ασχολείται με την ψηφοφορία των GM των ομάδων της ευρωλίγκας που "έθεσε" εκτός φάιναλ φορ την Μπαρτσελόνα, ενώ η "SPORT" φιλοξενεί ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Κώστα Παπανικολάου με τίτλο "Επιστροφή στις ρίζες". Η καταλανική εφημερίδα τονίζει: "Ο Παπανικολάου επιστρέφει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί κόντρα στην πρώην ομάδα του. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε τις δύο τελευταίες ευρωλίγκες και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και με τους μπλαουγκράνα". Σε άλλο χτύπημα αναφέρεται ότι "η Μπάρτσα προσπάθησε το περασμένο καλοκαίρι να υπογράψει τον Σπανούλη, αλλά τελικά επέλεξε τον Παπανικολάου", ενώ σημειώνεται ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού λόγω και της παρουσίας του πρώην ερυθρόλευκου, έχουν κάνει sold out και οι 14.000 θέσεις του ΣΕΦ θα είναι κατάμεστες.