Top15 του ελληνικού μπάσκετ! Πώς ψηφίσαμε; (vids & poll)

Βασίλης Παπανδρέου Βασίλης Παπανδρέου
Top15 του ελληνικού μπάσκετ! Πώς ψηφίσαμε; (vids & poll)

bet365

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και... ήρθε η ώρα να δείτε πώς ψηφίσαμε για τους 15 «μεγαλύτερους» παίκτες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, μετά το 1987. Όπως θα διαπιστώσετε, πολλές θέσεις, κρίθηκαν -κυριολεκτικά- στον «πόντο» Να 'μαστε καλά, να «τσουγκρίζουμε» και να πίνουμε στην υγειά των μεγάλων στιγμών...

Τις εκπομπές τις είδατε και μάλλον ήσασταν πολλοί αυτοί, που όμως κι εμείς, συζητάτε με τους φίλους σας για τους κορυφαίους ever.

Σε αντίθεση με τον Σκουντή, που σιχαίνεται κάτι τέτοιες λίστες όπως ο διάολος το λιβάνι, εγώ... τρελαίνομαι! Μπορώ όλη μέρα να φτιάχνω και να συζητάω για κορυφαίους παίκτες, προπονητές και ομάδες στην ιστορία του αθλητισμού.

Και με... δικαιώσατε, γιατί δεν είμαι ο μόνος!

Οι επετειακές Μπασκετοκουβέντες συγκέντρωσαν μέσα σε τρεις μέρες περισσότερους από 155,000 μοναδικούς αναγνώστες, αριθμός εξωπραγματικός, ακόμα και για τα δεδομένα του gazzetta, αν σκεφτεί κανείς ότι δημοσιεύτηκαν 29, 30 και 31 Δεκεμβρίου, μέρες δηλαδή που παραδοσιακά ο κόσμος -και καλά κάνει- ασχολείται με ποτά, φαγητά και ψώνια και όχι με το αγαπημένο μας μπασκετάκι!

Πώς ψηφίσαμε...

Ομολογώ ότι η πρώτη -και η μοναδική μου- σκέψη ήταν να καταφέρω να μην επηρεαστεί ο ένας από τον άλλον, πράγμα πολύ φυσιολογικό, καθώς είναι δεδομένο ότι πάντα λαμβάνεις υπ' όψιν τη γνώμη ανθρώπων που εκτιμάς και κάνεις παρέα μαζί τους. Επομένως, όταν ξεκινήσαμε τον κυκεώνα των emails, ο καθένας έστελνε τη λίστα του μόνο σε εμένα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη... υποκειμενική αντικειμενικότητα.

Μόλις 57 emails μετά, τα καταφέραμε και ήταν η πρώτη φορά που είδαμε όλοι τις επιλογές των άλλων μελών της μπασκετοκουβέντας και πώς διαμορφώνεται το τελικό αποτέλεσμα. Προς τιμήν μας, έγιναν ελάχιστες αλλαγές/διορθώσεις, 2 στον αριθμό, που όμως αφορούσαν τις θέσεις εκτός 10άδας, ενώ εγώ -το παραδέχομαι- «ανέβασα» λίγο πιο ψηλά τον Αντετοκούνμπο.

Με «στοίχειωσε» ο Παπαδογιάννης, με την ατάκα «κάποτε θα λένε ότι βγάλαμε 7ο και θα γελάνε», αλλά χαλάλι του. Και του Γιάννη και του Παπαδογιάννη!

Βασίλης Σκουντής

Νίκος Παπαδογιάννης

Γιάννης Ντεντόπουλος

Αντώνης Καλκαβούρας

Κωνσταντίνος Μελάγιες

Βασίλης Παπανδρέου

H τελική βαθμολογία και οι βαθμοί

* Σημείωση: Επειδή πολλοί το συζητήσατε και μας ρωτήσατε, ο λόγος που ο Διαμαντίδης είναι τυπικά πάνω από τον Σπανούλη, είναι γιατί ο Δημήτρης πήρε τρεις 3ες θέσεις, ενώ ο Βασίλης δύο. Στην πραγματικότητα, όπως βλέπετε, είχαμε την τέλεια ισοπαλία, ανάμεσα σε δύο παίκτες που μας έχουν προσφέρει ατελείωτες χαρές και που έχουν γράψει τη δική τους χρυσή ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ. Δεν έχει και τόση σημασία εξάλλου και σίγουρα δεν είναι λόγος για καβγά, αν εγώ προτιμώ τον Διαμαντίδη και ο Καλκαβούρας τον Σπανούλη ή αν ο Παπαδογιάννης προκρίνει τον Γιαννάκη και ο Ντεντόπουλος τον Παπαλουκά.

Μια ωραία αφορμή είναι αυτή η λίστα, για μπασκετική κουβέντα, για εκατοντάδες εμπεριστατωμένα και άκρως ενδιαφέροντα σχόλια, σαν αυτά που γράφτηκαν κάτω από τις συγκεκριμένες εκπομπές και κυρίως για να πούμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» σε όλα αυτά τα παιδιά (αλλά και σε δεκάδες άλλα που δεν ψηφίστηκαν), που έκαναν τις ζωές μας ένα «κλικ» πιο ανέμελες, πιο ευχάριστες, πιο μοναδικές!

Τώρα όμως, αφού μιλήσαμε εμείς, ήρθε η ώρα να μιλήσετε εσείς και να επιλέξετε τους δικούς σας 15 «μεγαλύτερους» παίκτες του ελληνικού μπάσκετ από το 1987 και μετά.

Σας θυμίζομε τα κριτήρια:

Ατομικοί και Ομαδικοί Τίτλοι

Προσωπικά «κατορθώματα»

Η «κληρονομιά» που άφησαν πίσω τους

Επίδραση στο παιχνίδι

Πόσο κόσμο έκαναν να πάει στο γήπεδο για «χάρη» τους

Μπασκετικές στιγμές που έμειναν στην ιστορία

Δείτε τις 3 εκπομπές του Top15!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Παπανδρέου
Βασίλης Παπανδρέου