Το TOP 50 του SLAM: Νο20-Νο11! (vids)

Νίκος Καρφής
Το TOP 50 του SLAM: Νο20-Νο11! (vids)

bet365

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της regular season του ΝΒΑ και το περιοδικό «SLAM» συνεχίζει το αφιέρωμα του στους 50 καλύτερους παίκτες της λίγκας. Έφτασε η ώρα για τις θέσεις 20-11.

Το «SLAM» συνεχίζει το αφιέρωμα του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, βγάζοντας το δικό του TOP 50 παικτών του ΝΒΑ.

Μετά τις θέσεις 50-41, 40-31 και 30-21, ήρθε η στιγμή να ανεβούμε ακόμα πιο ψηλά και να ασχοληθούμε με τις θέσεις 20-11. Η σειρά είναι εντελώς υποκειμενική και αφορά αποκλειστικά την άποψη των δημοσιογράφων του περιοδικού.

Αναλυτικά

ΝΟ20 ΜΠΛΕΙΚ ΓΚΡΙΦΙΝ

Ο φόργουορντ των Κλίπερς μπαίνει στην όγδοη σεζόν του στο ΝΒΑ και η φετινή κατάταξη του SLAM τον βρίσκει 6 θέσεις κάτω από την περσινή. Όταν είναι υγιής, η επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ομάδας του είναι τεράστια, περισσότερη από κάθε συμπαίκτη του. Συνεχίζει να χτίζει τη φήμη του ως ένας από τους καλύτερους dubkers του παιχνιδιού. Στην καριέρα του έχει 21.5 πόντους ανά αγώνα, 9.4 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ, ενώ σουτάρει με 52% εντός πεδιάς. Θα έχει μεγάλη ενδιαφέρον πως θα συνδυαστεί με τους δύο καινούριους γκαρντ (Τεόντοσιτς και Μπέβερλι), αφού πια ο αγαπημένος του Κρις Πολ με τον οποίο έκαναν μαγικά πράγματα πάνω στο παρκέ βρίσκεται στο Χιούστον.

Ν019 ΝΤΡΕΙΜΟΝΤ ΓΚΡΙΝ

Είναι ο άνθρωπος που θα σου κάνει trash talking μετά από ένα μπλοκ του ή από ένα κάρφωμα στη μούρη σου. Γενικότερα όσο σκληρός και να είσαι δεν πρόκειται να τη βγάλεις... καθαρή μαζί του. Ο κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ για τη σεζόν που μας πέρασε, κάνει όλες τις βρώμικες δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν οι συμπαίκτες του. Αποτελεί την... καρδιά των πρωταθλητών Ουόριορς, ενώ τα 2 τελευταία χρόνια ανήκει στην αφρόκρεμα, καθώς παίζει στο All Star Game. O Kερ πρέπει να αισθάνεται πολύ χαρούμενος που έχει στα χέρια του έναν τύπο που δεν θα φοβηθεί να κάνει το οτιδήποτε πάνω στο παρκέ.

ΝΟ18 ΚΡΙΣ ΠΟΛ

Ο ερχομός του στο Χιούστον θα απελευθερώσει τον Χάρντεν. Οι δυο τους πέρασαν όλο το καλοκαίρι, κάνοντας προπόνηση και παίζοντας σε διπλά για να είναι πανέτοιμοι για την νέα σεζόν. Ο CP3 είναι ο ορισμός του point guard, αφού αποτελεί τον σταθερότερο «1» του ΝΒΑ την τελευταία δεκαετία. Σπουδαίος πασέρ που κάνει τους συμπαίκτες του πολλές φορές να φαίνονται καλύτεροι από αυτό που πραγματικά είναι. Μετην παρουσία του στην πεντάδα των Ρόκετς, ο Μούσιας θα πάει στη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 είχε πάνω από 10 ασίστ μέσο όρο στους Κλίπερς.

ΝΟ17 ΚΛΕΙ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στην καλή του βραδιά μπορεί να καταστρέψει οποιονδήποτε αντίπαλο. Έχει την ικανότητα να... κλειδώσει τον προσωπικό του αντίπαλο και ταυτόχρονα να βάλει 60 πόντους σε μια νύχτα. Αποτελεί μια αξιόπιστη λύση πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, αφού σουτάρει κοντά στο 42%, κάνοντας... παπάδες μαζί με τους Κάρι και Ντουράντ. Οι Κινγκς ακόμα θυμούνται τους 37 πόντους που τους έβαλε σε ένα δεκάλεπτο το 2005. Ο Κλέι κάνει πολλές δουλειές πάνω στο παρκέ και είναι απαραίτητος για τα σχέδια του Κερ.

ΝΟ16 ΤΖΙΜΙ ΜΠΑΤΛΕΡ

Πήγε στους Τίμπεργουλβς για να τους επαναφέρει στα playoffs και δεν σκοπεύει να αποτύχει. Θα ξανασυνεργαστεί με τον κόουτς Θίμποντο, ο οποίος πίστεψε σε αυτόν και του έδωσε την ευκαιρία να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Ένας από τους καλύτερους two-way players της λίγκας που θέλει να ηγηθεί στη Μινεσότα και να συνυπάρξει ιδανικά με τους ταλαντούχους Τάουνς και Ουίγκινς. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους του πρωταθλήματος, καθώς από το 2015 μέχρι το 2017 βρίσκεται στα All Star Game.

No15 ΑΪΖΑΙΑ ΤΟΜΑΣ

Ξεχάστε τον τραυματισμό του στο ισχίο και αγνοήστε τα στατιστικά του και τους 30 πόντους του ανά αγώνα. Φτάνει απλά να δείτε τον θαυματουργό κοντό να παίζει μπάσκετ. Η αξία του, το ταλέντο του και η ψυχή που καταθέτει σε κάθε αναμέτρηση είναι αρκετά για να του υποκλιθείς. Τη σεζόν που μας πέρασε είχε περίπου 29 πόντους και 6 ασίστ ανά παιχνίδι, οδηγώντας τους Σέλτικς στην πρώτη θέση της Ανατολής στη regular season. O θάνατος της αδερφής τον... λύγισε, όμως ο ίδιος έδειξε τι παλικάρι είναι, βγαίνοντας στο παρκέ για να βοηθήσει την ομάδα του δύο μέρες μετά την τραγωδία. Πλέον ετοιμάζεται να συνθέσει ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

ΝΟ14 ΚΑΡΛ-ΑΝΤΟΝΙ ΤΑΟΥΝΣ

Δεν έχει λείψει από ματς στις δύο πρώτες του σεζόν στο ΝΒΑ. Ήδη ανήκει στους κορυφαίους σέντερ στη λίγκα, ενώ έχει το ταλέντο να γίνει ο καλύτερος στο μέλλον. Την περασμένη σεζόν μέτρησε 25.1 πόντους ανά αγώνα και ήταν πρώτος ανάμεσα στους σέντερ. Ήταν στην πρώτη δεκάδα των σέντερ σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, βολές και εύστοχα σουτ. Πέρυσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που φτάνει τους 2.000 πόντους, τα 1.000 ριμπάουντ και τα 100 τρίποντα σε μια σεζόν, ενώ τελείωσε την χρονιά με 62 double-double σε 82 ματς. Ήρθε στο ΝΒΑ για να αφήσει εποχή.

ΝΟ13 ΝΤΑΜΙΑΝ ΛΙΛΑΡΝΤ

Ο Λίλαρντ είναι ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της λίγκας. Μπορεί να σκοράρει τρίποντα, να ευστοχήσει από μέση απόσταση και να τελειώσει τη φάση με θανατηφόρο κάρφωμα μετά από drive. Πέρυσι έκανε career high σε πόντους, βολές και ποσοστό εντός πεδιάς. Για άλλη μια χρονιά οδήγησε την ομάδα του στα playoffs. Από τις 15 Φλεβάρη ως τις 30 Μάρτη ήταν «σεληνιασμένος», αφού είχε μέσο όρο 28.7 πόντους, 6.1 ασίστ και 3.4 τρίποντα ανά ματς (42%). Ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες της λίγκας.

ΝΟ12 ΝΤΕΜΑΡΚΟΥΣ ΚΑΖΙΝΣ

Κατά πολλούς είναι ο κορυφαίος σέντερ στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Όμως ποτέ δεν έχει παίξει στα playoffs. Σκοράρει περίπου 27 πόντους ανά ματς και κατεβάσει 11 ριμπάουντ. Είναι ικανότατος στο post, ενώ μπορεί να απειλήσει και με το τρίποντο του που συνεχώς βελτιώνεται. Οι κινήσεις του στη ρακέτα είναι εκπληκτικές, δείγμα της ποιότητας του. Την περσινή σεζόν έβαζε παραπάνω από 2 τρίποντα ανά παιχνίδι. Πραγματικά κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια, ο οποίος ψάχνει να βρει τον τρόπο για να... κουμπώσει άριστα με τον εξαιρετικό Άντονι Ντέιβις. Οι δυο τους είναι με διαφορά το κορυφαίο δίδυμο ψηλών της λίγκας.

ΝΟ11 ΚΑΙΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ

Στο επιθετικό κομμάτι είναι απλά απολαυστικός. Στα καλά του το μόνο που μπορείς να κάνεις αν είσαι αντίπαλος είναι να προσευχηθείς. Ήθελε να απαλλαχθεί από τον ΛεΜπρόν και τα κατάφερε, θέλοντας να τον ρίξει από τον θρόνο της Ανατολής ως παίκτης των Σέλτικς. Την περσινή σεζόν μέτρησε 25.2 πόντους μέσο όρο με τη φανέλα των Καβς, έχοντας 47.3 εντός πεδιάς. Και οι δύο επιδόσεις ήταν οι καλύτερες της καριέρας του. Το clutch τρίποντο του στο 7ο ματς των τελικών του 2016 ήταν καθοριστικό για να πάρει τον τίτλο το Κλίβελαντ. Βρίσκεται ανάμεσα στους 3 καλύτερους χειριστές μπάλας στο ΝΒΑ (αν όχι ο καλύτερος) και θέλει να επαναφέρει τους Κέλτες στην κορυφή του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα