Σκουρτόπουλος: «Μεγάλη τιμή και ευθύνη η Εθνική!»

Σκουρτόπουλος: «Μεγάλη τιμή και ευθύνη η Εθνική!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Σκουρτόπουλος: «Μεγάλη τιμή και ευθύνη η Εθνική!»

bet365

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα είναι ο προπονητής της Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019, με συνεργάτη-τεχνικό σύμβουλο, τον Κώστα Μίσσα. Ο νέος head coach μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα τάξη πραγμάτων.

Η ΕΟΚ αποφάσισε να διατηρήσει τα ίδια πρόσωπα στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, αλλάζοντας απλά τους ρόλους τους. Μετά το σημερινό (18/09) διοικητικό συμβούλιο, η διοίκηση της ομοσπονδίας αποφάσισε να δώσει το χρίσμα στον μέχρι πρότινος assistant-coach, Θανάση Σκουρτόπουλο και ο Κώστας Μίσσας να επιστρέψει στον ρόλο του τεχνικού συμβούλου, τον οποίο κατείχε τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο 52χρονος τεχνικός θα καθοδηγήσει την Ελλάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αρχίζουν στις 24 Νοεμβρίου (κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία) και ο Κώστας Μίσσας θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του σε ρόλο τεχνικού συμβούλου.

Ο νέος head coach της Ελλάδας ενημερώθηκε για την απόφαση της ΕΟΚ από το gazzetta.gr (δεν είχε μιλήσει ακόμη με τον γ.γ. Τάκη Τσαγκρώνη) και σχολίασε, «είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να κάθομαι στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να οδηγήσουμε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όσο πιο ψηλά γίνεται!», ήταν τα πρώτα λόγια του, εδώ και τέσσερα χρόνια, μέλους του τεχνικού επιτελείου της «επίσημης αγαπημένης», που είχε κάνει μία πρώτη συζήτηση με την ελληνική ομοσπονδία, χωρίς όμως να του έχει μεταφερθεί επίσημα ότι θα είναι οριστικά ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η εν λόγω κουβέντα έγινε αμέσως μετά το τέλος των ελληνικών υποχρεώσεων στο Eurobasket και είχε απολογιστικό χαρακτήρα. Κατά τη διάρκειά της, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να καθοδηγήσει αυτός την ομάδα στα προκριματικά με τεχνικό σύμβουλο τον Κώστα Μίσσα και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε δηλώσει θετικός μπροστά σ' αυτή την προοπτική. Σ' αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ο προπονητής του ΓΣΛ - Φάρου είχε αναλάβει να παραδώσει στην ΕΟΚ μία έκθεση με τον απολογισμό των αγωνιστικών πεπραγμένων σε Ελσίνκι και Κωνσταντινούπολη, αλλά και τις προτάσεις του για τον τρόπο λειτουργίας και τη στελέχωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από δω και στο εξής.

 

Τελευταία Νέα