ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Τα δεδομένα σε ενδεχόμενη προσφυγή του Άρη για Μήτογλου

Τα δεδομένα σε ενδεχόμενη προσφυγή του Άρη για Μήτογλου

Τα δεδομένα σε ενδεχόμενη προσφυγή του Άρη για Μήτογλου

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Κώστα Μήτογλου με συμβόλαιο τετραετίας, ο Άρης δεν δέχθηκε την παραμικρή κρούση και πλέον το ερώτημα είναι αν ο διεθνής φόργουορντ ήταν ελεύθερος για τη μετακίνησή του στους «πράσινους» ή αν οι «κίτρινοι» έχουν λόγους για να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ.  

Το τελευταίο έχει τη σημασία του καθώς οι Θεσσαλονικείς εμφανίζονται αποφασισμένοι να αποταθούν στο αρμόδιο όργανο καθώς αισθάνονται θιγμένοι λόγω της ύπαρξης συμβολαίου στον ΕΣΑΚΕ (το οποίο είχε κατατεθεί μονομερώς τον Μάρτιο του 2015), του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχαν υπογράψει με την πλευρά του παίκτη τον Ιούνη του 2014 καθώς επίσης και των συναλλαγματικών επιταγών που έχουν στα χέρια τους που έχουν την υπογραφή του πατέρα του αθλητή.  

Μάλιστα, από το περιβάλλον του Άρη σημειώνεται ότι μέχρι τις 30 Αυγούστου έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ και να διεκδικήσουν το ποσό των 50.000 ευρώ (των συναλλαγματικών).

Από την άλλη πλευρά, αυτή του παίκτη δηλαδή διαρρέει ότι ο Κώστας Μήτογλου υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος κι αυτός είναι ο λόγος που δεν ενημερώθηκε σχετικά ο Άρης. Για την ακρίβεια, η πλευρά του παίκτη τονίζει ότι η ΚΑΕ Άρης κατέθεσε μεν (μονομερώς) τετραετές συμβόλαιο στον ΕΣΑΚΕ το 2015 αλλά ο Νόμος αναφέρει ρητά ότι τα μονομερή συμβόλαιο δεν μπορούν να είναι (χρονικά) μεγαλύτερα από τρία χρόνια.  

Επίσης, αυτό που αναφέρθηκε στις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Άρης όταν κατέθεσε το συμβόλαιο τον Μάρτιο του 2015, αυτό αφορούσε τις σεζόν 2014-15, 2015-16 και 2016-17 και πάνω σε αυτό τονίζεται ότι ο παίκτης ήταν ελεύθερος να αποφασίσει για την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Το gazzetta.gr καταγράφει τις σκέψεις των δύο πλευρών και μένει να φανεί αν η ΚΑΕ Άρης θα αποταθεί στο ΑΣΕΑΔ για να προσβάλει τη συμφωνία/συμβόλαιο του Κώστα Μήτογλου με τον Παναθηναϊκό κι αν το κάνει, εκεί θα φανεί ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκιο στους ισχυρισμούς της.