Κιμ Τίλι: Μία οικογένεια γεμάτη Ολυμπιονίκες (pics)

Κιμ Τίλι: Μία οικογένεια γεμάτη Ολυμπιονίκες (pics)

Κιμ Τίλι: Μία οικογένεια γεμάτη Ολυμπιονίκες (pics)
Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την οκογένεια του Κιμ Τιλι του Ολυμπιακού η οποία αποτελείται μόνο από Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές.

Λένε πως το οικογενειακό γονίδιο ευθύνεται για πολλά πράγματα στη ζωή κάθε ανθρώπου. Από τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, τα «χούγια» που παίρνει κάποιος από τους γονείς τους, τα ταλέντα και δυστυχώς ακόμη και κάποιες ασθένειες που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Η οικογένεια του Κιμ Τίλι πάλι, «μαστίζεται» από το μικρόβιο του πρωταθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο γενεαλογικό δέντρο του νέου παίκτη του Ολυμπιακού έχουν συμμετέχει τέσσερα πρόσωπα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχει μία αρχηγός εθνικής ομάδας και ένας πρωταθλητής NCAA.

Μιλάμε για μία πενταμελής οικογένεια γεμάτη πρωταθλητές και έναν παππού που έχει φορέσει τα χρώματα της Γαλλίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο πατέρας του νέου φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί στην εθνική βόλεϊ της Γαλλίας στη Σεούλ το 1988 και στη Βαρκελώνη το 1992. Ο Λοράν Τίλι στους Ο.Α του Ρίο ήταν ο προπονητής των τρικολόρ.

Στην ίδια διοργάνωση, πέρυσι στη Βραζιλία έπαιξε στην εθνική βόλεϊ της Γαλλίας ο Κέβιν Τίλι. Ένα χρόνο μικρότερος από τον Κιμ. Δηλαδή στο Ρίο ο πατέρας κοούτσαρε τον γιο ενώ στην ίδια διοργάνωση αλλά με την εθνική μπάσκετ της χώρας συμμετείχε ο παίκτης των «ερυθρόλευκων».

Δηλαδή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο συμμετείχαν τρεις Τίλι. Δύο στο βόλεϊ κι ένας στο μπάσκετ!

Η μητέρα της οικογένειας, Καρολίν Κέϊλεν Τίλι ήταν επί σειρά ετών η αρχηγός της εθνικής βόλεϊ της Ολλανδίας και παραμένει η αθλήτρια με τις περισσότερες συμμετοχές στους «οράνιε» σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο άθλημα.

Τέλος ο μικρότερος αδερφός της οικογένεια, ο Κίλιαν Τίλι αγωνίζεται στις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας στο μπάσκετ και πρωταγωνιστεί στο NCAA. Αγωνίστηκε στον φετινό του τελικό του NCAA με το Gonzaga ενώ ήταν δύο δικές του εύστοχες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιτελικού που έστειλαν την ομάδα του στον τελικό.

Στην πενταμελή οικογένεια Τίλι προσθέστε τον παππού τον Κιμ, ο οποίος επίσης έχει αγωνιστεί σε Oλυμπιακούς Αγώνες με την εθνική βόλεϊ της Γαλλίας.

«Ποιος ξέρει; Ίσως μια μέρα τα παιδιά μας παίξουν στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες κάποια μέρα. Είναι εκπληκτικό πάντως. Υπάρχει στα γονίδια μας. Από μικρό παιδί γυρνάγαμε όλη τη μέρα στα γήπεδα. Οι μητέρα μου με πίεζε να παίξω βόλεϊ, αλλά όλοι οι φίλοι μου έπαιζαν μπάσκετ» έχει αναφέρει ο Κιμ Τίλι στο περιθώριο των περσινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα