Η αγορά δεν έχει παίκτες

Η αγορά δεν έχει παίκτες
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τα στοιχεία που έχει να δώσει ο Γιώργος Μπόγρης στον Ολυμπιακό, για τους παίκτες που έχουν ακουστεί για τους «ερυθρόλευκους», αλλά και για το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, Λούκα Λεκαβίτσιους.

Καιρό έχουμε να τα πούμε, αλλά βλέπετε η ζέστη με έχει καταβάλλει. Όχι ότι με χαλάει, αφού είμαι άνθρωπος ο οποίος θα ήθελε και τις 365 μέρες να είχε 40 βαθμούς. Δεν μου αρέσει το κρύο.

Ας προχωρήσω όμως με τις μπασκετικές σκέψεις που σίγουρα σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Προτεραιότητα έχει ο Γιώργος Μπόγρης και η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια να λέω «ποιος Μπόγρης μωρέ», αλλά το παλικαράκι μέσα από τη δουλειά του, δεν άλλαξε μόνο τη δική μου άποψη, αλλά και πολλών ακόμη.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Τρεις σερί χρονιές με κάθε μία από αυτή να εμφανίζεται και βελτιωμένος στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, εύκολο.

Το βασικό που πρέπει να έχει κάθε φίλος του Ολυμπιακού στο μυαλό του είναι πως ο Μπόγρης δεν αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στην ομάδα. Αποκτήθηκε για να βοηθήσει σε λεπτομέρειες του παιχνιδιού, να βοηθήσει στο σκορ όσο μπορεί με το αγαπημένο του short roll (μάνα θα σου εξηγήσω παρακάτω τι είναι αυτό), να παίξει «ξύλο» στην άμυνα και να αυξήσει την ποιότητα του ελληνικού κορμού στην ομάδα.

Το short roll είναι η ενδιάμεση κίνηση του ψηλού που κάνει σκριν στον παίκτη με τη μπάλα. Ούτε κόβει μέχρι κάτω από το καλάθι (pick ‘n’ roll), ούτε τραβιέται έξω για να σουτάρει (pick ‘n’ pop). Μένει στα 5 περίπου μέτρα και απειλεί είτε με σουτ (το έχει αυτό ο Μπόγρης) είτε με πάσα στην αδύνατη πλευρά (κι αυτό το έχει ο Μπόγρης).

Για να κλείσω το θέμα του Έλληνα σέντερ, πιστεύω πως θα βοηθήσει αρκετά σε πτυχές του παιχνιδιού. Δεν θα κάνει τη σημαντική διαφορά, αλλά δεν θα δημιουργήσει και προβλήματα όταν θα βλέπει από τον πάγκο.

Πολύ καλά έκανε ο Ολυμπιακός και τον απέκτησε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ FREE AGENTS

Παρακολουθώ τον Άαρον Τζάκσον και αλήθεια γελάω. Δεν ξέρω αν είναι αλαζονεία ή υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο 5-6 πολύ καλές ομάδες να κρέμονται από τα χείλη του.

Του Τζάκσον! Ούτε του Τεόντοσιτς, ούτε του Γιουλ, ούτε του Σπανούλη, ούτε του Μπογκντάνοβιτς.

Ολυμπιακός, Εφές, Μπαρτσελόνα, Αρμάνι είναι ομάδες που του έχουν απλώσει από ένα έως ενάμιση εκατομμύριο δολάρια κι ο Τζάκσον απαιτεί να τον σεβαστούν και να τον περιμένουν όσο εκείνος επιθυμεί.

Ρε Άαρον Τζάκσον 5 χρόνια στη Μόσχα πήρες μία Euroleague κι αυτή με φόλοου του Χριάπα. Από κι ως που τέτοιο σταριλίκι;

Η υπόθεση του point guard για τον Ολυμπιακό δεν θα είναι εύκολη. Ο Σφαιρόπουλος επιμένει να θέλει παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Έμπειρο στην Euroleague, παιχνίδι κάθετο προς το καλάθι και δημιουργία για τους άλλους.

Τζάκσον, Λάρκιν (1.500.000 ακατέβατα) και πάπαλα, αφού ο Στεφάν Γιόβιτς έχει τεράστιο πρόβλημα με τη μέση του, δυστυχώς για το μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η παικτούρα έχει πρόταση μόνο από τη Μπάγερν Μονάχου και δεν έχει τις προτάσεις του Τζάκσον.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ ΚΙ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ

Για κάποιο λόγο οι αναγνώστες που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό θεωρούν ό,τι δεν πρέπει να γράφω για την ομάδα τους. Φυσικά και κάτι τέτοιο μου προξενεί μόνο γέλιο.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μού αρέσει πολύ. Τρομερός δημιουργός, καλός σουτέρ μετά από ντρίμπλα και βρισκόμενος σε στάση και με αρκετή ενέργεια. Για back up του Καλάθη είναι πολύ καλή λύση. Μην περιμένετε να παίρνει την ομάδα στην πλάτη του, αλλά από τον «κανέναν» που είχε πέρυσι και αναγκαζόταν να βάλει τον Τζέιμς... πολύ καλύτερος.

Το ερωτηματικό μου είναι πως δεν έχει βγει πότέ από τη Λιθουανία και δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί. Επίσης, άλλο πράγμα «καλός παίκτης» και να παίζεις στη Ζαλγκίρις κι άλλο «καλός παίκτης» και να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει άλλο ειδικό βάρος.

ΥΓ: Πέρυσι υπήρχε γκρίνια για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κάλυπτε τρεις θέσεις ξένων με τα σέντερ και δεν υπήρχε κανείς πίσω από τον Πρίντεζη. Φέτος, ήρθε ο Μπόγρης για να πάρει ξένο πίσω από τον Πρίντεζη και υπάρχει γκρίνια «γιατί πήραμε τον Μπόγρη». Παιδιά ο Φασούλας κι ο Τάρλατς το έχουν κόψει καιρό...

ΥΓ 2: Ο Ολυμπιακός θα πάρει ξένο που θα παίζει στις δύο «πλαϊνές» θέσεις και περισσότερο στο «2». Θα ήθελα κόουτς Σφαιρόπουλε να ρίξεις μία ματιά στην αδυναμία μου: ο Σάσο Σάλιν είναι ταμάμ. Παικτούρα ο Φινλανδός. Κι ο Κάιλ Κούριτς επίσης. Γενικά ας κοιτάξετε λίγο προς Γκραν Κανάρια πλευρά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.