«Σπανούλης: Ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών που απέτυχε στο ΝΒΑ!»

«Σπανούλης: Ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών που απέτυχε στο ΝΒΑ!»

bet365

Σε σχετικό θέμα αμερικάνικης ιστοσελίδας, ο Βασίλης Σπανούλης χαρακτηρίστηκε ως ο χειρότερος Ευρωπαίος που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, αν και ήταν... κορυφαίος στην Γηραιά Ήπειρο! Στη λίστα και ο Παπανικολάου!

Το «fadeawayworld.com» επέλεξε τους 10 παίκτες που δεν είχαν την πορεία που θα περίμενε κάποιος στο ΝΒΑ, αν και στην Ευρώπη ήταν... πρώτα ονόματα και έκαναν (ή θα έκαναν) τη διαφορά.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού για τον οποίο έγραψε χαρακτηριστικά:

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αν ο Σπανούλης αναδειχθεί πρώτος σκόρερ (21+).

«Σίγουρα ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης και ο οποίος δεν τα κατάφερε στο ΝΒΑ είναι ο ζωντανός θρύλος από την Ελλάδα, ο Βασίλης Σπανούλης. Ένας από τους πιο κυρίαρχους point guards στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, επιλογή των Ντάλας Μάβερικς στο νούμερο 50 του draft το 2004, ενώ αγωνίστηκε τη σεζόν 2006-07 στους Χιούστον Ρόκετς. H παραμονή του στο ΝΒΑ δεν ήταν καθόλου ευχάριστη, αφού δυσκολεύτηκε να υιοθετήσει τον γρήγορο ρυθμό, υστερούσε σε φυσικά προσόντα, ενώ δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα αντίπαλα point guards. Αποτέλεσμα είχε να μετρήσει 2,7 πόντους και 0,9 ασίστ, με 31% στα σουτ εντός παιδιάς, 17% στα τρίποντα σε 31 ματς με λιγότερο από 8 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο».

Αντίστοιχα, στο νούμερο «10» της σχετικής λίστας βρέθηκε ο Κώστας Παπανικολάου!

«Ο Έλληνας φόργουορντ ξεχώρισε από τη παρουσία του στον Ολυμπιακό και στην Μπαρτσελόνα και έμοιαζε σχεδόν σίγουρο ότι θα είχε πετυχημένη πορεία στο ΝΒΑ και στους Χιούστον Ρόκετς, αν και η ομάδα που τον είχε επιλέξει αρχικά στο draft ήταν οι Νιου Γιορκ Νικς στον δεύτερο γύρο του 2012. Δυστυχώς, παρά το μεγάλο του ταλέντο, οι τραυματισμοί και η αποτυχία να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ΝΒΑ ανάγκασαν τον Κώστα να φύγει από το Χιούστον και να μετακομίσει στο Ντένβερ. Συνολικά εγκατέλειψε το ΝΒΑ έχοντας 3,6 πόντους και 2,3 ριμπάουντ με 35% στα σουτ εντός παιδιάς και 23% στα τρίποντα. Ετσι επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα όπου ευδοκιμεί και πάλι!»

Στο νούμερο «2» βρέθηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς με το πέρασμά του από τους Ντάλας Μάβερικς, στο νούμερο «3» ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο όταν φόρεσε τη φανέλα των Γκρίζλις, στο νούμερο «4» ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στο νούμερο «5» ο Άρβιντας Ματσιγιάουκας, στο νούμερο «6» ο Νάντο Ντε Κολό, στο νούμερο «7» ο Ιγκόρ Ρακότσεβιτς, στο νούμερο «8» ο Γιαν Βέσελι και στο νούμερο «9» ο Λουίτζι Ντατόμε.

 

NBA Τελευταία Νέα