Tα 3 βήματα πριν την «εθνική επιστράτευση» του Πρίφτη!

Tα 3 βήματα πριν την «εθνική επιστράτευση» του Πρίφτη!

Tα 3 βήματα πριν την «εθνική επιστράτευση» του Πρίφτη!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει μέσω ποιας διαδικασίας μπορεί να επισημοποιηθεί η κατ' αρχήν προφορική συμφωνία της ελληνικής ομοσπονδίας με τον 49χρονο τεχνικό, που εδώ και χρόνια είναι «στρατιώτης» της Εθνικής ομάδας. Μόνο για το Ευρωμπάσκετ το «deal»!

O κύβος ερρίφθη όσον αφορά στην επιλογή της ΕΟΚ και την θετική προδιάθεση του έμπειρου προπονητή! Όλα αυτά όμως, βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και μέχρι να υλοποιηθεί η απόφαση του «διοικητηρίου» του ελληνικού μπάσκετ, απέχουμε από δύο εβδομάδες έως ακόμη έναν μήνα!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ο «εκλεκτός» του Γιώργου Βασιλακόπουλου για την θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, καθώς επίσης και ότι η επιθυμία του «ισχυρού άνδρα» της ελληνικής ομοσπονδίας έχει μεταφερθεί επανειλημμένα (από τον γενικό γραμματέα, Τάκη Τσαγκρώνη), εδώ και αρκετά καιρό στον προπονητή του Άρη.

Η διάθεση της ΕΟΚ να του δώσει το χρίσμα για να διαδεχθεί τον Φώτη Κατσικάρη, του οποίου επί 3 χρόνια ήταν συνεργάτης, αν μη τι άλλο περιποιεί τιμή για οποιονδήποτε Έλληνα προπονητή, ποσώ μάλλον για τον 49χρονο coach που από το 2008 μέχρι και πέρυσι, κάθε καλοκαίρι (με εξαίρεση το 2013), βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της «επίσημης αγαπημένης».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, κάπως έτσι εκλαμβάνει τα πράγματα ο πρώην assistant του Παναγιώτη Γιαννάκη (2008 στο Πεκίνο), του Γιόνας Καζλάουσκας (2009-10 στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας), του Ηλία Ζούρου (2011-12 στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και στο προολυμπιακό του Καράκας) και του απερχόμενου εθνικού προπονητή (2014-2016 στο Παγκόσμιο της Ισπανίας, στο περασμένο Ευρωμπάσκετ και στο προολυμπιακό του Τορίνο). «Πως μπορώ να αρνηθώ μία πρόταση για την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή;», φέρεται να έχει πει ο τεχνικός του Άρη σε ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του.

Όλα αυτά, όμως, δεν προεξοφλούν στο 100% ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει στις 31 Αυγούστου. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ικανοποιηθούν τρεις αναγκαίες συνθήκες:

Πρώτον: Να ολοκληρώσει τη σεζόν με τον Άρη, να εξοφληθεί τα οφειλόμενα για την εφετινή σεζόν (έως τώρα έχει λάβει μόλις τρία μηνιάτικα) κι εφόσον αυτό συμβεί και η σχέση του με την διοίκηση παραμείνει ψυχρή, τότε να προχωρήσει σε κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του χωρίς οικονομικές αξιώσεις για τον επόμενο χρόνο, με δεδομένο ότι η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ δεν επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας τους και φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Αν πάρει όλα τα χρήματα για την τρέχουσα χρονιά, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να περάσει στο επόμενο στάδιο. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως γίνεται αντιληπτό, ο Πρίφτης δεν πρόκειται να πάει πουθενά γιατί δεσμεύεται και για του χρόνου και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τη σύμβασή του.

Δεύτερον: Να συμφωνήσει με ομάδα του εξωτερικού (χωρίς να αποκλείεται το σενάριο να μετακινηθεί σε ελληνικό σύλλογο) για τη νέα σεζόν και να εξασφαλίσει ένα καλό συμβόλαιο με προοπτική διετίας. Ήδη τουλάχιστον τρεις ομάδες περιμένουν να αρχίσει και να τελειώσει η σειρά του μικρού τελικού, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες της απελευθέρωσης του από το συμβόλαιο με τον Άρη και να του καταθέσουν επίσημη πρόταση.

Τρίτον: Να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της συμφωνίας του με τον σύλλογο στον οποίο θα δουλέψει, την επιθυμία του να καθοδηγήσει την Εθνική Ελλάδας στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ και μόνο σ' αυτό. Δηλαδή να συμφωνήσει και η νέα του ομάδα! Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει ξεκαθαρίσει στον Τάκη Τσαγκρώνη ότι η μοναδική προϋπόθεση να κοουτσάρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι μόνο για τους αγώνες στο Ελσίνκι και (πιθανά) στην Κωνσταντινούπολη, γιατί η δουλειά που του παρέχει τα προς το ζην, είναι η προπονητική θέση που θα αναλάβει. Σημειωτέον ότι από την ομοσπονδία θα πληρωθεί από ελάχιστα έως και... καθόλου (τα δύο τελευταία καλοκαίρια δεν πήρε ούτε Ευρώ), ενώ η νέα του ομάδα θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, κάτι που καθιστά αδύνατον τον συνδυασμό και των δύο θέσεων. Μην ξεχνάτε ότι από τη νέα σεζόν, οι Εθνικές ομάδες θα δίνουν προκριματικούς αγώνες το Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο και για την ώρα ο Τζόρντι Μπερτομέου δεν φαίνεται διατεθειμένος να προσαρμόσει ανάλογα το πρόγραμμα της Euroleague και του Eurocup.

 

Τελευταία Νέα