Σίνγκλετον: «Δημιουργικός ο Πασκουάλ, ολοκληρώνει την ομάδα ο Γκιστ»!

Σίνγκλετον: «Δημιουργικός ο Πασκουάλ, ολοκληρώνει την ομάδα ο Γκιστ»!
Αποθέωσε Τσάβι Πασκουάλ, Τζέιμς Γκιστ, Γιάννη Μπουρούση και φυσικά τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ο Κρις Σίνγκλετον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Euroleague.

Για την εμπειρία του στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Κρις Σίνγκλετον στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague.

Ο φόργουορντ/σέντερ του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στις ηγετικές ικανότητες του Τζέιμς Γκιστ, στην δημιουργικότητα του Τσάβι Πασκουάλ, στην συνύπαρξή του με τον Γιάννη Μπουρούση και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί στο ΟΑΚΑ.

Επίσης, τόνισε πως θέλει να πετύχει με τους πράσινους ό,τι ακριβώς με την Λοκομοτίβ πέρυσι: την παρουσία της ομάδας στο Final 4!

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην Euroleague:

Παίξε νόμιμα στο Survivor με ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο νικητή!

«Καταρχάς, συγχαρητήρια για τη νίκη με την Ρεάλ. Κάνατε ένα καλό παιχνίδι, αλλά τι σας επέτρεψε να νικήσετε μια τόσο ταλαντούχα ομάδα;

Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι κι ήμασταν ικανοί να ρίξουμε το ρυθμό τους. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πάντα δύσκολα για εκείνους.

Ήταν η ένατη σερί νίκη σας στο ΟΑΚΑ. Τί σας κάνει τόσο δυνατούς μπροστά στους οπαδούς σας;

Μόνο και μόνο η ενέργεια των οπαδών μας, μας δίνει πλεονέκτημα. Είναι υπέροχο να ακούς τόσο κόσμο να φωνάζει το όνομά σου, όταν εισέρχεσαι στο παρκέ. Ειλικρινά είναι απόλαυση να παίζεις για αυτούς!

Είσαι στην ομάδα κάποιους μήνες. Πόσο διαφορετικό είναι να παίζεις στην Euroleague με την Λοκομοτίβ σαν αντίπαλος του Παναθηναϊκού;

Η διαφορά ίσως να είναι στον κόσμο που απολαμβάνει το μπάσκετ εδώ σε σχέση με την Λοκομοτίβ. Η Λοκομοτίβ έκανε καταπληκτική δουλειά πέρυσι. Λατρεύαμε να παίζουμε εκεί και να δίνουμε τα πάντα στο παρκέ. Μπορεί να ήταν μικρότερη ομάδα, αλλά ήταν ωραία να αγωνίζομαι για αυτούς, οι οπαδοί τους ήταν υπέροχοι, Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό βλέπεις και απολαμβάνεις τον ενθουσιασμό που υπάρχει, πόσος κόσμος ασχολείται με το μπάσκετ και πόσο αλλάζει τις ζωές τους. Προσωπικά, προσπαθώ να παίζω μπάσκετ όσο πιο καλά μπορώ.

Πόσο σπουδαία είναι η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ στην ομάδα;

Η ικανότητά του να ηγείται σημαίνει πολλά γι' αυτή την ομάδα. Είναι σαν αδερφός μου. Μου αρέσει να βρίσκομαι στο παρκέ μαζί του, αλλά συνολικά, ολοκληρώνει την ομάδα, την κάνει καλύτερη!

Φαίνεσαι πολύ άνετος να παίζεις για τον Πασκουάλ. Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα για εκείνον;

Νομίζω η δημιουργικότητά του και όλα τα πράγματα που έχει κάνει για εμάς, ειδικά στο πως χρησιμοποιεί τον καθένα. Τώρα ακόμα κοιτάει πως μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, ενάντια στους αντιπάλους μας, και να γίνουμε πιο ενδιαφέρουσα ομάδα.

Έπαιζες μαζί με τον Ράντολφ στην Λοκομοτίβ, κυρίως σαν φόργουορντ, αλλά τώρα είσαι κυρίως σέντερ στον Παναθηναϊκό. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστείς;

Στην Λοκομοτίβ έπαιζα και στις δύο θέσεις. Ήταν μια καλή μετάβαση. Το παιχνίδι στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικό από το ΝΒΑ, κυρίως επειδή χρησιμοποιούν πιο κοντούς παίκτες στη θέση του σέντερ. Δεν έχω προβλήματα όσο είμαι στο παρκέ. Έχω παιξεί μαζί με τον Μπουρούση που είναι πιο post-up παίκτης. Προσπαθώ να τον φτάσω όσο πιο πολύ μπορώ ξαθ αμυντικά πάντα θα τον... προσέχω!

Ακολουθεί μια εβδομάδα με δύο αγωνιστικές, η οποία αρχίζει με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ. Τους κάνει πιο επικίνδυνους το γεγονός πως έχουν αποκλειστεί από τα playoffs;

Προσπαθώ για τη νίκη σε κάθε ματς. Δεν μου αρέσει να χάνω, οπότε προσπαθώ πάντα να νικάω. Είναι πιο επικίνδυνες οι ομάδες, οι οποίες δεν έχουν να χάσουν κάτι.

Μετά έχετε να αντιμετωπίσετε την Μπασκόνια. Ανυπομονείς γι' αυτό το παιχνίδι.

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι στην έδρα μας, οπότε ξέρουμε ακριβώς τι να περιμένουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλο το παιχνίδι και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε κοντά μέχρι το τέλος και τότε θα δούμε τι θα κάνου. Η έδρα τους είναι πολύ δυνατή κι έχουμε κάποιους παίκτες που ήταν εκεί πέρυσι. Θα βγούμε στο παρκέ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να εξασφαλίσουμε την νίκη.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πιο αθλητικές ομάδες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, μαζί με την Εφές. Πως το χρησιμοποιείται αυτό ως πλεονέκτημα;

Κοιτώντας στο μέλλον, πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί παντού. Γνωρίζουμε πως έχουμε μια πολύ αθλητική ομάδα και, όπως λέω, πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και να έχουμε αυτοπεποίθηση σε ό,τι κάνουμε.

Έφτασες στο Final 4 με την Λοκομοτίβ πέρυσι. Σου δίνει αυτό κίνητρο για να φτάσεις και φέτος με τον Παναθηναϊκό;

Είναι μια υπέροχη ανάμνηση. Ήταν ωραίο που βρέθηκα στο Final 4 με την Λοκομοτίβ. Κάναμε μια πολύ καλή σεζόν και κανένας δεν περίμενε να βρεθούμε στην τελική φάση, αλλά το αξίζαμε! Φυσικά και θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για να πάω ξανά εκεί με τον Παναθηναϊκό»!