Γκαγκαλούδης: «Πρέπει να βρει χημεία ο Παναθηναϊκός, "μάγκας" ο Ολυμπιακός»

Γκαγκαλούδης: «Πρέπει να βρει χημεία ο Παναθηναϊκός, "μάγκας" ο Ολυμπιακός»

bet365

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά και για την προσπάθεια του Ηρακλή να ανέβει πάλι στα «μεγάλα σαλόνια» του μπάσκετ.

Για το πρόσωπο που έχουν παρουσιάσει φέτος οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μίλησε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης σε συνέντευξή του.

Ο 39χρονος γκαρντ του Ηρακλή, μιλώντας στον αέρα του «ΣΠΟΡ FM 94.6», υποστήριξε πως το «τριφύλλι» περνά ένα δύσκολο στάδιο και πρέπει να βρει χημεία και υπερασπίστηκε τον Νικ Καλάθη για τον «πόλεμο» που δέχεται, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» σχολίασε πως είναι συνεπείς κι έχει κάνει καλή διαχείριση του ρόστερ.

Επίσης, στάθηκε στο καλό παιχνίδι που έγινε στο «Ιβανώφειο» κόντρα στον Πανιώνιο και μίλησε για την προσπάθεια των ομάδων να επιστρέψουν στην Basket League.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Νικ Καλάθη: «Ζούμε σε μια χώρα που ο κόσμος βιάζεται να κρίνει . Όταν επιλέγεις να κάνεις κάτι που έχει προβολή, πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς και τις συνέπειες. Ο Νίκος ξεκίνησε καλά τη χρονιά, τον τελευταίο καιρό περνάει την καμπή του. Ο κόσμος δεν πρέπει να τον σταυρώνει. Εγώ ασχολούμαι μόνο με το ότι έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Κάθε παίκτης έχει τα πάνω και τα κάτω του. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν άνθρωποι στον Παναθηναϊκό, που θα κρίνουν τι πρέπει να κάνουν. Δεν μου αρέσει να λέγεται ότι όταν δεν παίζει καλά ο Παναθηναϊκός φταίει ο Καλάθης».

Για την γενικότερη κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Έχει σκαμπανεβάσματα η ομάδα, αλλά δεν νομίζω ότι φταίει ο Καλάθης. Έχουν γίνει πολλά πράγματα φέτος. Δεν καταλαβαίνω γιατί πήραν τον Τζεντίλε και έφυγε λίγο καιρό μετά, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Παππάς δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα… Ήρθε και καινούριος προπονητής... Το στάδιο που περνάει ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο, χρειάζεται χρόνο και τα αποτελέσματα δεν τον βοηθούν».

Για την φετινή Euroleague: «Είναι σκότωμα για όλους τους παίκτες. Οι ομάδες παίζουν πολλά παιχνίδια, κάποιες φορές και δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια την εβδομάδα. Είναι δύσκολο και επίπονο. Πρέπει να υπάρχουν λύσεις και βάθος στα ρόστερ. Η ΤΣΣΚΑ το περνά πιο ανώδυνα γιατί έχει πολλούς παίκτες. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω μια ομάδα, όταν χρησιμοποιεί τον Καλάθη 40 λεπτά σε παιχνίδια με τον Κολοσσό, το Λαύριο ή τον Κόροιβο, ενώ έχει Τζέιμς και Παππά που μπορούν να τον ξεκουράσουν. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τη χημεία του, γιατί δεν δείχνει εικόνα που τον αντιπροσωπεύει».

Για την κατάσταση του Ολυμπιακού: «Είναι πιο συνεπής και φαίνεται στη βαθμολογία. Είναι μεγάλη μαγκιά αυτό που κάνει με το ρόστερ. Κάνει ελάχιστες αλλαγές, διατηρεί τον κορμό και τους Έλληνες, που κάνουν την διαφορά. Όπως έκανε και ο Ομπράντοβιτς τα προηγούμενα χρόνια».

Για τον Ηρακλή και το ματς με τον Πανιώνιο: «Είναι πάρα πολύ ψυχοφθόρο, νομίζω πως αδικούμε τον εαυτό μας. Η ψυχή και η προσωπικότητα όλων κάνει τη διαφορά. Το γήπεδο κόχλαζε, ήταν συγκλονιστικό το θέαμα και βγάλαμε εγωισμό. Όταν παίζεις με ομάδες σαν τον Πανιώνιο είναι δύσκολο να βγεις νικητής, αλλά όταν δεν κάνουν το κάτι παραπάνω παίρνεις ελπίδα και αυτοπεποίθηση, αυτό μας έδωσε τη νίκη. Θα ήταν άδικο για την προσπάθεια που κάναμε όλο τον χρόνο να χάναμε τέτοιο ματς μέσα στην έδρα μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πανιώνιο. Με την συμπεριφορά τους έδειξαν ότι είναι μεγάλη ομάδα».

Για το τι προβλέπει για την πρώτη θέση της Α2: «Φαβορί για την πρώτη θέση είναι ακόμα ο Πανιώνιος, όμως έχει δύσκολα ματς για τη συνέχεια. Τα δύσκολα για εμάς είναι με το Ψυχικό το Σάββατο και μετά μόνο με Φάρο στην προτελευταία αγωνιστική. Ποντάρουμε στο βατό μας πρόγραμμα, για να κυνηγήσουμε με όσες πιθανότητες έχουμε την πρώτη θέση της ανόδου. Ακόμα και η δεύτερη θέση όμως δεν είναι κακή ενόψει playoffs».

Για την γενικότερη εικόνα της Α2: «Είναι πάρα πολύ όμορφο φέτος το πρωτάθλημα. Πολλές ομάδες θα στεκόντουσαν με άνεση στην Α1, όπως ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, ο Δούκας και ο Φάρος και υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει πολλά χρόνια στην Α1».

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα