Καλάθης: «Έχω μεγάλες ευθύνες»!

Καλάθης: «Έχω μεγάλες ευθύνες»!

Καλάθης: «Έχω μεγάλες ευθύνες»!
Ο Νικ Καλάθης μίλησε για πρώτη φορά φέτος στους εκπροσώπους του Τύπου, σχολίασε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια ενώ έκανε την αυτοκριτική του!

ΚΑΟΥΝΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιώργος Κούβαρης

«Απόψε δεν παίξαμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Επιθετικά ήμασταν πολύ κακοί, ήμασταν ατομιστές, δεν παίξαμε σαν ομάδα. Αμυντικά δεν ήμασταν τόσο κακοί, με εξαίρεση την τέταρτη περίοδο. Ξεκάθαρα η επίθεσή μας είχε προβλήματα. Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας... Δεν είναι αυτό το μπάσκετ που θέλουμε να παίζουμε» εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Ο Καλάθης σχολίασε την εικόνα των Κυπελλούχων Ελλάδας στα εκτός έδρας ματς: «Είμαστε κακοί εκτός έδρας. Είναι κάτι που ευθύνεται για τη θέση μας στην κατάταξη. Για να βρεθούμε, λοιπόν, εκεί που θέλουμε, πρέπει να παίζουμε καλά κι εκτός έδρας. Πλέον πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια που απομένουν».

Τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής; «Πλέον πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Προφανώς γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας, τι είδους ομάδα έχουμε και πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι. Κάθε βράδυ, σε κάθε προπόνηση. Είναι απαράκεκτη αυτή η εικόνα για εμάς ως παίκτες και για τους φιλάθλους που μας βλέπουν. Προφανώς είμαστε καλύτεροι παίκτες και προφανώς είμαστε εδώ, σε αυτή την ομάδα, για έναν σκοπό. Πρέπει να μάθουμε και να επιστρέψουμε στον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Έχουμε ακόμα τους στόχους μπροστά μας και πρέπει να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Ρωτήθηκε αν έχει ζήσει ξανά κάτι ανάλογο: «Το είχα δει ξανά το 2011. Δεν παίζαμε καλό μπάσκετ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όταν αρχίσαμε να ρολάρουμε και να παίζουμε σαν ομάδα».

Ο Καλάθης έστειλε μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να γίνουμε η ομάδα που θέλει να δει ο κόσμος μας, να παίξουμε σύμφωνα με την ιστορία του Παναθηναϊκού, σε επίπεδο πρωταθλητισμού».

Τέλος, έκανε την αυτοκριτική του: «Είμαι ο πόιντ γκαρντ της ομάδας και προφανώς δεν παίζω όπως θα έπρεπε να παίζω σε αυτή την ομάδα για να είμαι στο πιο υψηλό επίπεδο. Έχω μεγάλες ευθύνες. Είμαι μέρος του προβλήματος. Είμαι ο πλέι μέικερ και ο αρχηγός και ξέρω τι μπάσκετ μπορώ να παίξω. Πρέπει να βελτιωθώ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.