Ποιον Έλληνα προπονητή θα θέλατε στην Εθνική; (poll)

Gazzetta team
Ποιον Έλληνα προπονητή θα θέλατε στην Εθνική; (poll)

bet365

Μετά την άρνηση της ΤΣΣΚΑ να επιτρέψει στον Δημήτρη Ιτούδη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος, το gazzetta.gr ζητάει τη γνώμη σας για το ποιος είναι ο κατάλληλος, ώστε να πάρει το «τιμόνι» της «επίσημης αγαπημένης».

Τελικά το... ναυάγιο της ενδεχόμενης συνεργασίας του Δημήτρη Ιτούδη με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διατήρησε κενή τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, μετά την αποχώρηση του Φώτη Κατσικάρη, αφού η ΤΣΣΚΑ στάθηκε... εμπόδιο.

Πλέον, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας στρέφονται σε άλλες λύσεις, με σκοπό να βρουν τον κατάλληλο προπονητή για την «επίσημη αγαπημένη», είτε για full time είτε για part time συνεργασία.

Το gazzetta.gr σας δίνει το βήμα να καταθέσετε την ψήφο σας για τον... καπετάνιο που πρέπει να αναλάβει την «γαλανόλευκη», παραθέτοντας σας έξι επιλογές:

Παναγιώτης Γιαννάκης: Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν τον «Δράκο» του ελληνικού μπάσκετ ως τον επικρατέστερο για να αναλάβει καθήκοντα προπονητή στην Εθνική. Ο 58χρονος παλαίμαχος έχει διατελέσει δύο φορές ομοσπονδιακός: αρχικά το 1997-98 κι έπειτα μια τετραετία, 2004-08, ενώ φόρεσε και το εθνόσημο για 20 χρόνια (1976-96). Είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Eurobasket, ως παίκτης (1987) και ως προπονητής (2005), ενώ έχει οδηγήσει και την Ομάδα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως (2006).

Γιάννης Σφαιρόπουλος: Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει διατελέσει σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους βοηθός προπονητή στην Εθνική: μία από το 2001 ως το 2004, στο πλευρό των Πετρόπουλου, Ιωαννίδη και Γιαννάκη και το 2009-10 δίπλα στον Γιόνας Καζλάουσκας, που κατέκτησαν το χάλκινο στο Κατοβίτσε, το οποίο ήταν και το τελευταίο μετάλλιο της Εθνικής. Βέβαια, η συνεργασία του με την ομάδα του Πειραιά θα δημιουργούσε θέμα ασυμβίβαστου.

Γιώργος Μπαρτζώκας: Δεν έχει περάσει ποτέ από την «επίσημη αγαπημένη», αλλά είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές. Ο 51χρονος τεχνικός είναι ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague με τον Ολυμπιακό (2013) που έγινε στο Λονδίνο, κι έκαναν το back to back οι «ερυθρόλευκοι» στην Ευρώπη.

Δημήτρης Πρίφτης: Ακόμα μια περίπτωση προπονητή που συζητιέται ως πιθανή για τη διαδοχή του Φώτη Κατσικάρη. Ο κόουτς του Άρη υπήρξε από το 2008 ως το 2012 βοηθός στη «γαλανόλευκη», στο πλευρό των Γιαννάκη, Καζλάουσκας (μαζί με Σφαιρόπουλο στο επιτελείο) και Ζούρου. Από το 2014 ως το 2016, ήταν δίπλα στον προηγούμενο ομοσπονδιακό.

Αργύρης Πεδουλάκης: Ο Έλληνας τεχνικός αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στους πάγκους, μετά το «διαζύγιο» με τον Παναθηναϊκό και έχει περάσει από την Εθνική μόνο μια σεζόν, ως παίκτης (1986-87). Έκανε το double με το «τριφύλλι» το 2013 και κατέκτησε το Κύπελλο το 2014.

Σούλης Μαρκόπουλος: Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποτελεί διαχρονική αξία στο χώρο του μπάσκετ. Δεν έχει αναμιχθεί ποτέ με την Εθνική. Είναι ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατέκτησε ποτέ ευρωπαϊκό τρόπαιο (1994 Κόρατς με τον ΠΑΟΚ). Επίσης, ψηφίστηκε δύο φορές «Προπονητής της Χρονιάς» (2008, 2014).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα