ΑΕΚ - Λούντβιγκσμπουργκ 82-72 (vid & pics)

ΑΕΚ - Λούντβιγκσμπουργκ 82-72 (vid & pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
ΑΕΚ - Λούντβιγκσμπουργκ 82-72 (vid & pics)

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα έκανε κατάθεση ψυχής με 27 πόντους και με τον «Μίνια» να μιλάει στο κρίσιμο σημείο η ΑΕΚ πήρε νίκη και διαφορά απέναντι στη Λούντβισμπουργκ (82-72)!

Μία ήττα από την Μπεσίκτας, μία ακόμα στην έδρα της Σάσαρι και η ΑΕΚ ήξερε πως απόψε η νίκη ήταν αποτέλεσμα μονόδρομος. Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς μπορεί να βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη Λούντβιγκσμπουργκ, αλλά δεν τα παράτησαν ποτέ και στο τέλος έκαναν αυτό που έπρεπε για να φτάσουν στη νίκη. Αποτέλεσμα σημαντικό, αφού η «Βασίλισσα» πλέον βρίσκεται στο 7-5 δύο στροφές πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος.

Ο Ντούσαν Σάκοτα απόψε... απέδειξε γιατί είναι αρχηγός. Όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό πήρε την μπάλα όταν... έκαιγε και με δύο απανωτά τρίποντα στις αρχές της τέταρτης περιόδου έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του κι έκανε την εξέδρα να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

Η αναμέτρηση... έγερνε στην αρχή από την πλευρά των γηπεδούχων. Η ΑΕΚ είχε τον ρυθμό του παιχνιδιού και με σερί 9-0 ανέβασε γρήγορα τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (16-6 στο 5'). Ένα κενό διάστημα της ΑΕΚ επέτρεψε στην αντίπαλο να τρέξει το δικό της σερί (0-8) στις αρχές της δεύτερης περιόδου, ωστόσο οι παίκτες του Ζντοβτς βρήκαν ξανά γρήγορα τη συγκέντρωσή τους. Με τον Ντούσαν Σάκοτα να κάνει εξαιρετικό α' ημίχρονο με 14 πόντους η ΑΕΚ πήγε στ' αποδυτήρια στο +11.

Στην επιστροφή η ελληνική ομάδα θυμήθηκε το άσχημο πρόσωπο που έδειξε και στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Άλλωστε, ήξερε πως αν χάσει τη συγκέντρωσή της η αντίπαλος θα την τιμωρήσει. Mε τον Τζακ Κούλεϊ να κάνει... ζημιά η Λούντβιγκσμπουργκ έτρεξε επιμέρους σκορ 15-3 (48-49). Οι διαιτητές δεν άφησαν τις ομάδες να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι και με τον Κώστα Βασιλειάδη να χάνει την ψυχραιμία του επέτρεψε στην αντίπαλο ν' ανεβάσει τη διαφορά στο +7 μετά την τεχνική ποινή και το φάουλ που του χρεώθηκε (52-59).

Με τους παίκτες της ΑΕΚ να μην μπορούν να βρουν ρυθμό... μίλησε ο αρχηγός! Ο Ντούσαν Σάκοτα ευστόχησε δύο φορές έξω από τα 6,75μ. και... ξύπνησε τους συμπαίκτες του! Η ΑΕΚ... έσφιξε την άμυνά της, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς μίλησε στα κρίσιμα σημεία και η ελληνική ομάδα πήρε μεγάλη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ επέστρεψε χωρίς συγκέντρωση από τα αποδυτήρια και άφησε την αντίπαλο να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Στην τέταρτη περίοδο όμως ήξερε πως δεν θα έχει άλλη ευκαιρία. Ο Ντούσαν Σάκοτα έδωσε τον ρυθμό και οι παίκτες της ΑΕΚ άφησαν τον εκνευρισμό στην άκρη και... μίλησε ο τσαμπουκάς. Έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, έβγαλε εκτός ρυθμού την αντίπαλο με καλή άμυνα κι έφτασε στη σημαντική νίκη... πρόκρισης.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ποιος άλλος; Ήταν καλός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι όταν χρειάστηκε... μίλησε. Ο Ντούσαν Σάκοτα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 27 πόντους (7/10δίπ., 3/7τρίπ., 4/4βολ.) και 5 ριμπάουντ σε 28:50.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ντέιβιντ ΜακΚρέι έμεινε στα 2 άστοχα σουτ με 2/2 βολές, 2 λάθη και 2 ριμπάουντ σε 16:50.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Με τους παίκτες της ΑΕΚ να είναι εκνευρισμένοι στην τρίτη περίοδο ήρθε ο Ντούσαν Σάκοτα με 2 απανωτά τρίποντα για να... ξυπνήσει την ομάδα του. Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έδωσε... έξτρα ώθηση και η ΑΕΚ πήρε ξανά τον ρυθμό. Τελικά, με τον Κότον να μειώνει στο καλάθι ο Ρόκο Λένι Ούκιτς βρήκε στόχο έξω από τα 6,75μ. και το έμμεσο τρίποντο του Μίλαν Μιλόσεβιτς (75-68 στο 38') έκριναν τον νικητή.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν ο... αφανής ήρωας. Ήρθε στην τέταρτη περίοδο που πέτυχε 8 πόντους μαζεμένους κι έδωσε μία έξτρα ενέργεια στην ομάδα του.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Ελόνου μετά την ασίστ του Μάικλ Ντίξον.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ την τρίτη περίοδο, ενώ η Λούντβιγκσμπουργκ ότι δεν κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 45-34, 55-59, 82-72

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα