Λούντβιγκσμπουργκ - ΑΕΚ 72-67

Λούντβιγκσμπουργκ - ΑΕΚ 72-67

Γιώργος Κούβαρης
Λούντβιγκσμπουργκ - ΑΕΚ 72-67

bet365

Η ΑΕΚ παρουσίασε το χειρότερο πρόσωπο τη φετινή σεζόν και γνώρισε την ήττα από την Λούντβιγκσμπουργκ με 72-67. Εκνευριστική αστοχία και επιμονή στα τρίποντα.

Σίγουρα με εμφανίσεις σαν και αυτή στην «MHP Arena» δεν μπορεί να ελπίζει σε διάκριση στο νεοσύστατο Basketball Champions League. Η ΑΕΚ παρουσίασε το χειρότερό της πρόσωπο τη φετινή σεζόν, με πολλές αδυναμίες -κυρίως- στην επίθεση. Τα συνεχόμενα τρίποντα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε η ΑΕΚ να σκοράρει, αλλά η επιμονή και η αστοχία ήταν κάτι παραπάνω από εκνευριστική.

Φυσικά η Λούντβιγκσμπουργκ (αν και πολύ μέτρια) φρόντισε να κάνει τα... απαραίτητα και να φτάσει στην τελική επικράτηση. Με αυτήν την ήττα (72-67), η ΑΕΚ ενδέχεται να το... πληρώσει ακριβά ενόψει της συνέχειας και του στόχου να μείνει στην 2η θέση διεκδικώντας την δεύτερη καλύτερη θέση στη φάση των ομίλων. Κι όλα αυτά εξαιτίας της αστοχίας της έξω από τα 6.75μ. (7/33 τρίποντα) και της έλλειψης plan b στην επίθεση. Φυσικά έπαιξε ρόλο η απουσία ενός αξιόπιστου ψηλού (κυρίως) στην άμυνα, αφού οι γηπεδούχοι έμπαιναν στη ρακέτα ό,τι ώρα ήθελαν και σκόραραν με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να φτάσει στο -17 για την ΑΕΚ (61-44).

Στο τέλος προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή ωστόσο ήταν πολύ αργά. Η Ενωση είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και με εννέα πόντους (47-38) στα μέσα της τρίτης περιόδου, μη μπορώντας να βρει επιθετικές λύσεις! Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς μετρούσαν 0/9 τρίποντα στο 3ο δεκάλεπτο, πριν «σπάσει» την αστοχία ο Νίκολα Ιβάνοβιτς. Όχι ότι η Λούντβιγκσμπουργκ ήταν καμιά ομάδα που άξιζε να έχει ρο προβάδισμα. Απλά εκμεταλλεύονταν το κάκιστο βράδυ της ΑΕΚ και έλεγχε το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Βέβαια είχαν και την εύνοια της διαιτησίας τη στιγμή που η ΑΕΚ προσπαθούσε να κάνει την ύστατη προσπάθεια για να γυρίσει το ματς (σ.σ. ομως το άστοχο τρίποντο του Ιβάνοβιτς στα 20'' με το σκορ στο 67-64 εκμηδένισε και τις τελευταίες ελπίδες των «κιτρινόμαυρων») αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο μισό του αγώνα η ΑΕΚ παρουσιάστηκε διπρόσωπη! Εξαιρετική για οκτώ λεπτά και με... πολλά λάθη στο υπόλοιπο του ημιχρόνου. Ειναι χαρακτηριστικό ότι είχε πάρει προβάδισμα με 19-10 λίγο πριν από το τέλος του πρώτο δεκαλέπτου, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ήρθε η... καθίζηση.

Η καλή κυκλοφορία (κυρίως στην περιφέρεια) έδωσε τη θέση της στα ανούσια λάθη και στις βιαστικές επιλογές. Παράλληλα η αδυναμία στην άμυνα ήταν εμφανέστατη, κυρίως μέσα στη ρακέτα αφού η απουσία του (καλού αμυντικού) Φάλκερ αποτυπώθηκε στο έπακρο. Οι παίκτες της Λούντβιγκσμπουργκ «τρυπούσαν» με χαρακτηριστική ευκολία την ρακέτα των «κιτρινόμαυρων» και έφταναν σε πολλά εύκολα «γκολ φάουλ».

Με ένα επιμέρους 15-2 προηγήθηκαν με 25-21 ανακτώντας το μομέντουμ του αγώνα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (36-31).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λούντβιγκσμπουργκ εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της ΑΕΚ και «χτύπησε» με (πιο) ορθόδοξους τρόπους, με καλάθια μέσα από το «ζωγραφιστό».

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κόττον ήταν εκείνος που «σφράγισε» τη νίκη της γερμανικής ομάδας έχοντας 17 πόντους με 2/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ .

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν και πάλι «ωσεί παρών» για την ΑΕΚ αφού έμεινε στο «μηδέν» με 0/3 σουτ στα 18:48 που αγωνίστηκε.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν η Λούντβιγκσμπουργκ έκανε ένα σερί 11-0 και έστειλε τη διαφορά στους 17 πόντους.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Τζακ Κούλεϊ έκανε την αθόρυβη δουλειά για την γερμανική ομάδα, με προσωπικές φάσεις μέσα στο καλάθι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η διπλή τάπα του Τζαουάντ Ουίλιαμς στον Τόπερτ στα μέσα του β΄ δεκαλέπτου. Εκείνη τη στιγμή δεν άφησε τους Γερμανούς να πάρουν για τα καλά το μομέντουμ του ματς.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ το κακό της διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, όταν και μέτρησε 3/12 τρίποντα!

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 36-31, 50-44, 72-67

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα