ABA Liga: Και επίσημα ομάδα από το Ντουμπάι την επόμενη σεζόν

Σπύρος Μαρκεζίνης
Διαιτητής της Αδρτιατικής Λίγκας

bet365

Η Dubai BC θα είναι με κάθε επισημότητα πλέον η 16η ομάδα στο πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας, με την πόρτα της Euroleague πλέον να... ανοίγει και επίσημα.

Το πρώτο βήμα για την είσοδο της ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague πραγματοποιήθηκε καθώς όπως έκανε γνωστό μέσα από επίσημη ανακοίνωσή της η ABA Liga, η Dubai BC θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν ως η 16η ομάδα του θεσμού.

Αυτό ανοίγει και επίσημα πλέον την πόρτα ώστε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να έχουν εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της Euroleague και του EuroCup. Βέβαια οι φήμες τους τελευταίους μήνες για αυτή την εξέλιξη είχαν προετοιμάσει το έδαφος και πλέον ο σύλλογος από το Ντουμπάι μπορεί να αρχίσει να προετοιμάζεται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Αδριατικής Λίγκας, στο νέο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες από τη φετινή σεζόν (14), ο νικητής της δεύτερης κατηγορίας και η Dubai BC. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως το όριο για συμμετοχές από την κάθε χώρα (Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο) αυξήθηκε από τους 5 στους 6 συλλόγους.

Η επίσημη ενημέρωση της ABA Liga

@Photo credits: aba-liga.com
 

ABA LIGA Τελευταία Νέα