ABA Liga: Η ιστορική Τσιμπόνα ανυπομονεί για την είσοδο του Ντουμπάι

cibona

bet365

Η Αδριατική Λίγκα δέχτηκε την ομάδα από το Ντουμπάι για τη σεζόν 2024/25 και η ιστορική Τσιμπόνα δήλωσε ανυπόμονη για την είσοδο της ομάδας από το Εμιράτο στο πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν σύλλογοι από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η σύμπραξη της ομάδας από το Ντουμπάι με την ABA Liga πήρε επίσημη μορφή μετά τα αποτέλεσματα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της διοργανώτριας αρχής. Κάτι που σημαίνει πως από τη σεζόν 2024/25, η ομάδα από το Εμιράτο θα βρεθεί στην Αδριατική Λίγκα με στόχο φυσικά να μπει στην EuroLeague τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τσιμπόνα, Τόμισλαβ Σέριτς σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις: «Η θέση της Τσιμπόνα είναι ότι οι αθλητικές επιτυχίες πρέπει να συμβαδίζουν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η είσοδος του Ντουμπάι στην ABA Liga συνιστά επιχειρηματικό συμφέρον για το πρωτάθλημα και θα έχει άμεση επίδραση. Κοιτάμε μακροπρόθεσμα. Οι σύλλογοι πρέπει να συμπεριφέρονται έτσι ώστε να παράγουν κέρδη».

Εξάλλου, η Τσιμπόνα των back-to-back Κυπέλλων Πρωταθλητριών το 1985 και το 1986 ταλαιπωρείται από τεράστια οικονομικά προβλήματα και απειλήθηκε με χρεωκοπία.

@Photo credits: Cibona / Ivana Dergez
 

ABA LIGA Τελευταία Νέα