Ψυχικό - Τρίτων 80-52: Ιστορική άνοδος στην Basket League

Ψυχικό - Τρίτων 80-52: Ιστορική άνοδος στην Basket League

bet365

Το Ψυχικό ήταν η ομάδα που πανηγύρισε στον... τελικό των τελικών για την άνοδο στην Basket League, καθώς επικράτησε του Τρίτωνα με 80-52 και με 3-2 νίκες θα ακολουθήσει την Καρδίτσα στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την ομάδα του Ψυχικού, καθώς θα πάρει για πρώτη φορά μέρος στην ιστορία της στην Basket League!

Μετά τη βαριά ήττα στο κλειστό γήπεδο του Στρέφη το περασμένο Σάββατο και το 2-2 στη σειρά των playoffs, η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα έδωσε «εμφατική» απάντηση στον Τρίτωνα και πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση στην έδρα της εξασφάλισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Το τελικό σκορ «μιλάει» από μόνο του. Το Ψυχικό ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα και παρά την προσπάθεια του Τρίτωνα να επιστρέψει στο ματς μειώνοντας στους 10 πόντους (42-32) στη συνέχεια έφρασε τον δείκτη του σκορ και στους 30 πόντους (64-34) με τη λήξη του γ' δεκαλέπτου.

Η άνοδος στην Basket League είναι και μια ιστορική στιγμή για τον προπονητή Γιώργου Ρεμεντέλα, ο οποίος βρίσκεται στην άκρη του πάγκου του Ψυχικού από το 2003! Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γιάννης Αθανασούλας με 17 πόντους (2/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 1/2 βολές) ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο αρχηγός Νίκος Παπανικολάου με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ. Κομβικός για την εξέλιξη του αγώνα ήταν ο Φώτης Μαλέλης με 11 πόντους και 3/9 τρίποντα, ευστοχώντας και σε κρίσιμα τρίποντα όταν ο Τρίτωνας προσπαθούσε να φανεί απειλητικός.

Για λογαριασμό του Τρίτωνα που ναι μεν έφερε τη σειρά και σε ματς... ανόδου αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην πηγή ο Νεμάνια Μανοΐλοβιτς είχε 17 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 40-26, 63-34, 80-52

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα