Elite League: Οι πέντε παίκτες που έχουν γίνει... συνώνυμοι του MVP (vids)

Ο Μπράντφορντ της ΝΕΜ με τον Γκλάσπερ του ΜΕσολογγίου

bet365

Αυτοί είναι οι 5 πρωταγωνιστές της Elite League που έχουν ξεχωρίσει λίγο παραπάνω λόγω του γεγονότος ότι έχουν πάρει πάνω από ένα βραβείο MVP.

Η δράση στο πρωτάθλημα της Elite League έχει αποδειχθεί για μία ακόμη χρονιά εξαιρετικά συναρπαστική με κάθε αγωνιστική να προσφέρει από μία νέα έκπληξη ή να δίνεται συνέχεια σε κάποια από τις πολλές «ιστορίες» που διαδραματίζονται στα παρκέ της κατηγορίας.

Μέσα σε όλον αυτό τον… χαμό που επικρατεί, υπάρχουν και ορισμένοι πρωταγωνιστές οι οποίοι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν με τις επιδώσεις που έχουν πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν, με ορισμένους από αυτούς μάλιστα να γίνονται «συνώνυμοι» του τίτλου του MVP, έχοντας κερδίσει το βραβείο για πάνω από μία φορά.

Μετά και το τέλος της 23ης αγωνιστικής, πλέον έχει δημιουργηθεί μία ολόκληρη ξεχωριστή πεντάδα με αθλητές οι οποίοι αποτελούν τους… πολυνίκες του συγκεκριμένου τίτλου.

Η «σύνθεση» των MVP

Ο Αρ Τζέι Γκλάσπερ του Χαρίλαου Τρικούπη είναι ο πιο πρόσφατος χρονικά που αναδείχθηκε για δεύτερη φορά πολυτιμότερος παίκτης σε κάποια αγωνιστική της Elite League, με τον ίδιο να έχει καθοριστικό ρόλο στη νίκη της ομάδας από το Μεσολόγγι με 83-90 επί του Εσπέρου Λαμίας.

Είχε προηγηθεί το βραβείο στην 11η αγωνιστική ενώ ο ίδιος έχει κατά μέσο όρο 18,5 πόντους με 5,6 ασίστ και 3,8 ριμπάουντ στη διοργάνωση.

Ο Μπράντφορντ της ΝΕΜ κόντρα στον Πανιώνιο

Συνέχεια στη λίστα δίνει ένας από τους βασικότερους σταρ της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος, ο Κρίστιαν Αλεξάντερ Μπράντφορντ. Έχει μέχρι στιγμής τρία βραβεία MVP, αυτό της 22ης (όταν και έβαλε 46 πόντους), της 17ης και της 12ης αγωνιστικής.

Κατά μέσο όρο μετράει 21,3 πόντους (ο κορυφαίος της σχετικής λίστας) ενώ παράλληλα δίνει 4,3 ασίστ και παίρνει 3 ριμπάουντ.

Ο Πέτρος Γερομιχαλός της ΝΕΜ

Οι δύο Έλληνες και το μοναδικό Back to Back

Από τη ΝΕΜ ωστόσο βρίσκεται ένας ακόμη παίκτης στη λίστα που παρουσιάζουμε. Ο λόγος για τον Πέτρο Γερομιχαλό, έναν από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες της φετινής σεζόν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Το πρώτο βραβείο ήρθε στην 7η αγωνιστική ενώ ακολούθησε εκείνο της 10ης και πιο πρόσφατο αυτό της 21ης. Ο 29χρονος φόργουορντ μέχρι στιγμής κατά μέσο όρο βρίσκει σε κάθε ματς 18,3 πόντους, 6,7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο Γκίκας με τη φανέλα του Πανιωνίου

Ο έτερος Έλληνας της λίστας, αποτελεί και τον μοναδικό παίκτη έως τώρα που έχει καταφέρει να πάρει το βραβείο back to back. Ο Νίκος Γκίκας πέρα από βασικό γρανάζι του φετινού Πανιωνίου όντας πρώτος σκόρερ του με συνολικά 293 πόντους, ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της 14ης και 15ης αγωνιστικής της Elite League.

Ο ίδιος, κατά μέσο όρο, σημειώνει 12,7 πόντους ενώ βγάζει 8,3 ασίστ, έχει από 4,4 ριμπάουντ αλλά και 1,7 κλεψίματα σε κάθε παιχνίδι.

Ο Μπράιαντ με τη φανέλα του Ερμή κόντρα στο Ψυχικό

Τέλος, την πεντάδα συμπληρώνει ο Ζακ Μπράιαντ από τον Ερμή Σχηματαρίου. Ένας παίκτης ο οποίος συμμετείχε και στον All Star της Stoiximan Basket League, φτάνοντας μάλιστα και στον τελικό των καρφωμάτων, που έχει 3 τίτλους MVP στο όνομά του φέτος, εκείνους της 13ης, της 8ης και της 5ης αγωνιστικής.

Ένα από τα μεγαλύτερα στιγμιότυπα του από την έως τώρα εντυπωσιακή πορεία του Ερμή, είναι και η ημέρα όπου έκανε triple double, ενώ κατά μέσο όρο μετράει 21 πόντους με 5,5 ασίστ και 5,4 ριμπάουντ, όντας δεύτερος στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της κατηγορίας.

@Photo credits: eurokinissi, ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα