Elite League: Η ανασκόπηση του 1ου γύρου και οι πρώτες μεταγραφές (vids)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Από τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Έσπερο Λαμίας στην Elite League

bet365

Οι πρωτιά στη βαθμολογική κατάταξη, οι ισοβαθμίες, η κόντρα για τα playoff και η μάχη της παραμονής στο τέλος του πρώτου γύρου της Elite League.

Όπως το ημερολογιακό έτος φτάνει πλέον σιγά σιγά στο τέλος τους, έτσι και στο πρωτάθλημα της Elite League, ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με τη «μάχη» της βαθμολογικής κατάταξης να παραμένει ακόμα και μετά από τόσους αγώνες συναρπαστική, έχοντας «ενεργά μέτωπα» σε όλο το εύρος της.

Πριν λίγες ώρες, πιο συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου (23/12) πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες της 15ης αγωνιστικής, με τον Πανιώνιο να συνεχίζει το αήττητο σερί, τον Ηρακλή και τη Δόξα Λευκάδας να προσφέρουν ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν αλλά και τον Μίλωνα να είναι επιβλητικός ενώ το Ψυχικό πάλεψε στα ίσα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Τι έχει γίνει όμως συνολικά μέχρι τώρα, στο πρώτο μισό δηλαδή, του πρωταθλήματος;

Ο Πανιώνιος συνεχίζει με φόρα από πέρυσι

Η μία εκ των δύο ομάδων της Νέας Σμύρνης στην κατηγορία που πήρε με εντυπωσιακό τρόπο πέρυσι, μπορεί να άρχισε τις υποχρεώσεις της με ήττα. Ωστόσο κατάφερε γρήγορα να ανασυνταχθεί και έπειτα την αλλαγή προπονητή, όπου τα ηνία της ομάδας τα απέκτησε ο έμπειρος κόουτς, Άρης Λυκογιάννης, έχει αρχίσει μία αρκετά εντυπωσιακή πορεία. Ο Πανιώνιος έχει να ηττηθεί από τις 11 Νοεμβρίου όταν και η ομάδα του Παπάγου είχε επικρατήσει με 88-82 και έχει καταφέρει έχοντας ρεκόρ 12-3, να σταθεροποιηθεί μόνος στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η «αθόρυβη» Ελευθερούπολη και ο Μίλωνας του Μπαρτ

Ακριβώς κάτω από τον Πανιώνιο, στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ελευθερούπολη, η οποία με σταθερά βήματα έχει καταφέρει να παραμείνει έξω από την... πολλή φασαρία των ισοβαθμιών και με ρεκόρ 11-4 είναι αυτή τη στιγμή η πιο κοντινή ομάδα που μπορεί να απειλήσει τους πρωτοπόρους.

Αντίστοιχα μόνος του, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, είναι και η έτερη ομάδα της Νέας Σμύρνης, ο Μίλωνας, ο οποία και αυτός ανέβηκε πέρυσι στην κατηγορία, έχει καταφέρει με ηγέτη τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ να πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις και να βρεθεί με ρεκόρ 10-5, στο άτυπο βάθρο της «χειμερινής απονομής».

Ο... όμιλος του 9-6

Νεανική Εστία Μεγαρίδος

Εδώ βρίσκονται σε ισοβαθμία με το ρεκόρ στο 9-6, ακριβώς 3 ομάδες οι οποίες πριν από την αρχή της σεζόν δεν θεωρούνταν και τα μεγαλύτερα φαβορί για τις υψηλές θέσεις. Πιο ψηλά από όλες σε αυτό το γκρουπ η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, στην οποία ανήκουν οι 2 από τους 3 κορυφαίους σκόρερ της κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα ο Πέτρος Γερομιχαλός και ο Μπράντφορντ που έχουν 284 και 282 πόντους καταλαμβάνοντας τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα στην λίστα.

Ακριβώς από κάτω βρίσκεται ο Κόροιβος Αμαλιάδας ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Ερμής Σχηματαρίου του κορυφαίου έως τώρα σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος και 3 φορές MVP προηγούμενων αγωνιστικών, Ζακ Μπράιαντ που «σέρνει τον χορό» των πόντων έχοντας συνολικά 343.

Στη «μάχη» των playoffs

Από τον αγώνα της Elite league ανάμεσα σε Ηρακλή και Δόξα Λευκάδας

Η Μύκονος άρχισε τη σεζόν πολύ εντυπωσιακά με ένα δυνατό σερί 5 νικών στα πρώτα ισάριθμα ματς, ωστόσο το «τραίνο» των Κυκλάδων σταμάτησε κόντρα στον Πανιώνιο. Έκτοτε έχει καταφέρει να πάρει ορισμένα καλά αποτελέσματα ενώ πλέον έχοντας στον πάγκο της, τον προπονητή που ανέβασε πέρυσι το Μαρούσι στη Basket League, Γιώργο Σκαραφίγκα ετοιμάζεται με σκοπό να αυξήσει τις νίκες στο ήδη υπάρχον ρεκόρ του 8-7.

Στη συνέχεια της βαθμολογικής κατάταξης βρίσκεται μία ομάδα η οποία σταθερά μέχρι στιγμής έχει «κατοχυρώσει» τις θέσεις στα μέσα του πίνακα, ο Ηρακλής. Έχοντας ως... βασικό όπλο του, την έδρα του έχει βάλει δύσκολα στη πλειοψηφία των ομάδων που τον αντιμετώπισαν και κλείνει τη φετινή χρονιά με ρεκόρ 8-7.

Τι ίδιες νίκες και ήττες έχει και η ομάδα του Παπάγου. Εκεί όπου ο προπονητής Καρακώστας και ο εντυπωσιακός γιος του μαζί με την υπόλοιπη ομάδα έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά δυνατό σύνολο το οποίο επίσης βάζει δύσκολα σε όλους τους αντιπάλους του.

Τέλος, η Δόξα Λευκάδας, η ο οποία πριν από λίγες εβδομάδες βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, πλέον βρίσκεται στο 7-8 και είναι ακόμα και τώρα, μία από τις ελάχιστες ομάδες που κατάφεραν να κάμψουν τον Πανιώνιο.

Και ο αγώνας για την παραμονή

Με αμείωτο ενδιαφέρον, πέρα από τα όσα γίνονται στο πάνω μισό, συνεχίζεται το πρωτάθλημα και στο κάτω μισό της βαθμολογίας.

Ο Αμύντας βρίσκεται στο 6-9 ενώ συνολικά 4 ομάδες ισοβαθμούν από ακριβώς μετά. Πιο συγκεκριμένα, στο 5-10 βρίσκεται ο Πανερυθραϊκός, ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο νεοφώτιστος Έσπερος Λαμίας και ο Αίαντας Ευόσμου. Την κατάταξη συμπληρώνει το Ψυχικό με 3 νίκες και 12 ήττες.

Οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις

Προτού ακόμα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, ορισμένες ομάδες προχώρησαν σε μεταγραφές παικτών, μερικές εξ αυτών μάλιστα αρκετά ηχηρές, όπως είναι αυτή του Βασίλη Σταυρακούκα από τη Μύκονο, του Γάιου Σκορδίλη από τον Μίλωνα και του Σωκράτη Ναούμη που έφυγε από τον Χαρίλαο Τρικούπη για να πάει στη Δόξα Λευκάδας.

Η βαθμολογία

  1. Πανιώνιος 12-3
  2. Ελευθερούπολη 11-4
  3. Μίλων 10-5
  4. ΝΕΜ 9-6
  5. Κόροιβος Αμαλιάδας 9-6
  6. Ερμής Σχηματαρίου 9-6
  7. ΑΟ Μυκόνου 8-7
  8. Ηρακλής 8-7
  9. Παπάγου 8-7
  10. Δόξα Λευκάδας 7-8
  11. Αμύντας 6-9
  12. Πανερυθραϊκός 5-10
  13. Χαρίλαος Τρικούπης 5-10
  14. Έσπερος Λαμίας 5-10
  15. Αίαντας Ευόσμου 5-10
  16. Ψυχικό 3-12

@Photo credits: eurokinissi, ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα