Μύκονος - Δόξα Λευκάδας: Η κόντρα των νησιών της Elite League (vids)

Ο ΑΟ Μυκόνου στον αγωνα με το Αμύντα

bet365

Ο ΑΟ Μυκόνου και η Δόξα Λευκάδας αντιμετωπίζουν η μία την άλλη, στο ντέρμπι των νησιών της φετινής Elite League.

Λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Elite League, σε μία ημέρα όπου μεταξύ των όλων των άλλων αναμετρήσεων, οι δύο νησιωτικοί σύλλογοι της κατηγορίας θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΟ Μυκόνου φιλοξενεί σήμερα Σάββατο (11/11, 19:00) την Δόξα Λευκάδας, με τις δύο ομάδες αυτή την στιγμή να τις χωρίζουν συνολικά 11 θέσεις καθώς η «εκπρόσωπος» των Κυκλάδων, βρίσκεται στην κορυφή έχοντας ρεκόρ 5-1 ενώ εκείνη των Επτανήσων στην 13η με 3 νίκες και ισάριθμες ήττες.

Το εντυπωσιακό αήττητο σερί που είχε χτίσει η Μύκονος στους πρώτους 5 αγώνες σταμάτησε με εμφατικό τρόπο στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο ο οποίος επικράτησε με 86-61, με τον ίδιο όμως λίγες ημέρες νωρίτερα, στον 5ο γύρο να έχει ηττηθεί από την ομάδα της Λευκάδας με αρκετά μεγάλη ευκολία όπως αποδεικνύει το τελικό σκορ, 90-70.

Πέραν όμως από το γεγονός ότι αυτές οι δύο ομάδες είναι οι μόνες από κάποιο νησί στην φετινή Elite League και οι δύο τους πήραν πέρυσι την άνοδο από την τρίτη κατηγορία στην δεύτερη.

Η Δόξα κατάφερε να παρά το άσχημο ξεκίνημα στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο υπό τις οδηγίες του Ντίνου Καλαμπάκου να σκαρφαλώσει στις πιο ψηλές θέσεις της κατάταξης του 3ου ομίλου της Β' Εθνικής όπου μπόρεσε να μπει στα Playoffs ανόδου και να στεφθεί στο τέλος πρωταθλήτρια, παίρνοντας το εισιτήριο για την Elite League.

Από την άλλη, ο ΑΟ Μυκόνου είχε σταθερά εντυπωσιακή πορεία μέσα στην σεζόν αλλά έχασε την άνοδο από τον επίσης πολύ ισχυρό Πανιώνιο. Ωστόσο όλοι οι κόποι της σεζόν ανταμείφθηκαν στο τέλος της με μία θέση στην δεύτερη κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, έστω και μέσω των Wild Cards.

Την περασμένη αγωνιστική ο ΑΟ Μυκόνου ηττήθηκε από τον Πανιώνιο με 86-81 ενώ η Δόξα Λευκάδας έχασε στις λεπτομέρειες από τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 81-82.

@Photo credits: eurokinissi, EUROKINISSI
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα