Καψαλός στο Gazzetta: «Όμορφο να παίζεις για ανθρώπους που κάνουν θυσίες για να σε δουν»

Καψαλός

bet365

O πρωταγωνιστής της νίκης-ανόδου του Αμαρουσίου κόντρα στον Πανερυθραϊκό, Σπύρος Καψαλός μίλησε στο Gazzetta για την επιστροφή της ομάδας του στα... σαλόνια και το δέσιμο που υπάρχει με τους φιλάθλους.

Έλειπε από την Α1 από το 2012, όμως πλέον το Μαρούσι βρίσκεται και πάλι στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα του Σκαραφίγκα κατάφερε να... καθαρίσει τον Πανερυθραϊκό στον ημιτελικό της Elite League και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την Basket League, εκεί όπου θα αναμετρηθεί ξανά με τους κορυφαίους.

Πρωταγωνιστής της επικράτησης του Αμαρουσίου ήταν ένα παιδί που δεν βρίσκεται και πολλούς μήνες στην ομάδα. Ο Σπύρος Καψαλός μετακόμισε στο Μαρούσι από τη Μεγαρίδα, τον Γενάρη του 2023 και έμελλε να είναι ο άνθρωπος που υπογράφει την ιστορική επιστροφή στη Basket League. Ο 22χρονος περιφερειακός ήταν εντυπωσιακός κόντρα στον Πανερυθραϊκό και το κοντέρ έγραψε 20 πόντους με 8/11 σουτ και 6 ριμπάουντ. Πανηγύριζε με τρέλα τα καλάθια του, ξεσηκώνοντας και τον κόσμο του Αμαρουσίου που έκλεψε την παράσταση στον δεύτερο ημιτελικό.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Καψαλός μίλησε στο Gazzetta για την μεγάλη επιστροφή του Αμαρουσίου στην Α1, στάθηκε στο δέσιμο του κόσμου με την ομάδα, ενώ πρόσθεσε πως η άμυνα θα κρίνει ποιος θα είναι εκείνος που θα αναδειχθεί πρωταθλητής στην Elite League.

Το Μαρούσι επέστρεψε εκεί που ανήκει;

«Ναι, επιτέλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στο Μαρούσι φέτος και ανεβάσαμε την ομάδα στην Α1, εκεί όπου ήταν παλιά. Είμαι ευτυχισμένος για αυτό. Από τη στιγμή που ήρθα και είδα πόσο καλό είναι το κλίμα, πόσο όμορφο είναι το περιβάλλον εδώ, τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και την αγάπη που υπάρχει από τους οπαδούς για την ομάδα του Αμαρουσίου, ένιωσα μοναδικά. Από εκεί και πέρα, σε κάθε ματς δίναμε το 100% για να κερδίσουμε. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως οι οπαδοί μας, όπου και να παίζαμε, εντός ή εκτός, μας ακολουθούσαν. Είναι άλλο ένα κίνητρο για να δώσεις το 100% του εαυτού σου.

Το παιχνίδι που κερδίσαμε κόντρα στο Ψυχικό ξεκίνησε καθαρά από την άμυνα. Πιστεύω φέτος σε όσα ματς καταφέραμε να κρατήσουμε τους αντιπάλους μας από 60 μέχρι 70 πόντους, κερδίζαμε. Θα το ξαναπώ, το κλειδί για τη νίκη ήταν η άμυνα μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου. Ήρθα από τα Μέγαρα και με αγκάλιασαν. Από τη στιγμή που έκανα λάθη, όλοι ήταν δίπλα μου για να με βοηθήσουν και να μου εξηγήσουν με καλό τρόπο. Η αντιμετώπιση που είχα ήταν πολύ σημαντική για να μπορέσω να βρω την αυτοπεποίθηση μου και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της»

Για άλλη μια φορά στον ημιτελικό φάνηκε το δέσιμο της ομάδας με τον κόσμο της. Πως το ένιωσες και πόσο σημαντική είναι η στήριξη τους;

«Είναι πολύ σημαντικό που έχεις οπαδούς που μπορεί να μην τους ξέρεις. Πριν το ματς, σου ανεβάζουν το ηθικό για να μπεις πιο έτοιμος και να παλέψεις για τη νίκη. Ότι και να γίνει αυτοί οι άνθρωποι θα είναι δίπλα σου. Έχουν αφήσει τις δουλειές τους, έχουν αφήσει τις οικογένειες τους για να έρθουν να μας στηρίξουν. Πολύ όμορφο να παίζεις για ανθρώπους που κάνουν θυσίες για να έρθουν να σε δουν. Και εκτός Αθήνας για να δουν αυτό το παιχνίδι. Οι οπαδοί μας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας και τους ευχαριστώ που βρίσκονται πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν».

Τέλος το άγχος της ανόδου, αλλά μένει ακόμα ο τελικός που θα κρίνει τον πρωταθλητή. Ποιο θα είναι το πλάνο σας;

«Μας έφυγε το άγχος μετά την άνοδο που ήρθε. Από τη στιγμή που άλλαξε το σύστημα της Elite League, το πιο σημαντικό ήταν το Final Four. Φυσικά θέλουμε να κυνηγήσουμε και τον τίτλο και την πρωτιά στην κατηγορία. Πιστεύω πως ο τελικός θα κριθεί στην άμυνα. Αν καταφέρουμε να κλείσουμε 4-5 επιλογές που είναι σημαντικές για αυτούς. Πρέπει να προσέξουμε δύο από τα γκαρντ τους, και τους ψηλούς τους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στον τελικό για να πάρουμε το τρόπαιο, να πανηγυρίσουμε για ακόμη μια φορά. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια μέσα στη σεζόν»

ηξ

@Photo credits: eurokinissi
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα