Στην Α1 ο Χαρίλαος Τρικούπης, διχογνωμία για το 2ο εισιτήριο ανόδου!

Στην Α1 ο Χαρίλαος Τρικούπης, διχογνωμία για το 2ο εισιτήριο ανόδου!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ καταλήγει στην άνοδο της ομάδας (Χαρίλαος Τρικούπης) που προπορευόταν στην βαθμολογία της Α2 Κατηγορίας, όταν διεκόπη η αγωνιστική δραστηριότητα λόγω κορονοϊού. Διχογνωμία για την ομάδα που θα ακολουθήσει τους Μεσολογγίτες, λόγω μη τέλεσης των playoffs. Μέχρι και πρόταση για wild card έπεσε στο τραπέζι.

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ συνεδρίασε με σκοπό να αποφασίσει για την τύχη των κατηγοριών που γίνονται υπό την αιγίδα της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, η επικύρωση της βαθμολογία στην Α2 Κατηγορία, θα χαρίσει την άνοδο στον Χαρίλαο Τρικούπη, που προπορευόταν στην κατάταξη, όταν διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας. Άλλωστε ο πρώτος της δεύτερης τη τάξει Κατηγορίας, θα έπαιρνε απευθείας την άγουσα για την Α1, βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Η αρχική σκέψη ήθελε το 2ο εισιτήριο να δοθεί στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, που ήταν δεύτερος στην βαθμολογία, ωστόσο στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να μην βγει απόφαση για την 2η ομάδα, που βάσει της προκήρυξης θα προέκυπτε από την διαδικασία των playoffs (λόγω της δυνατότητας δικαστικής προσφυγής).

Όλα δείχνουν ότι για την ώρα, το 2ο εισιτήριο θα αποσαφηνιστεί μετά από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, που είναι προγραμματισμένο για το πρωί της Πέμπτης (21/05) και στο οποίο, θα παρουσιαστούν οι εισηγήσεις της Επιτροπής. Στην διάρκεια της συνεδρίασης, μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος της ΕΟΚ, πρότεινε τη λύση της wild card!

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός, που όλα έδειχναν ότι θα διεκδικούσε την άνοδό του στα playoffs (είχε πλεονέκτημα απέναντι στους περισσότερους αντιπάλους), θεωρητικά πάντα, παραμένει στο κόλπο της «ανόδου» (εάν κι εφόσον το επιθυμεί). Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει, όταν ανακοινωθούν και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην Basket League, όπως αυτές θα διαμορφωθούν από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος που θα συνεδριάσει κι αυτή, την ερχόμενη Πέμπτη (21/05).

Κατά τα άλλα, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, προσανατολίζεται στο να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Α2 Κατηγορία, που του χρόνου θα διεξαχθεί πιθανότατα με 18 ομάδες. Αντίστοιχα, το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής θα έχει 3 ομίλους, ενώ η Γ' Εθνική θα διεξαχθεί με 6 ομίλους (3 στον Νότο και 3 στον Βορρά).

Σας θυμίζουμε την βαθμολογία της Α2 μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος λόγο κορονοϊού.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Α2 ΜΠAΣΚΕΤ NEWS FEED