Χριστινάκη στο Gazzetta: «Ήρθα να βάλω ένα λιθαράκι, είμαι εντυπωσιασμένη από την κόουτς Καπογιάννη»

Σταυρούλα Μουστακάτου
Χριστινάκη στο Gazzetta: «Ήρθα να βάλω ένα λιθαράκι, είμαι εντυπωσιασμένη από την κόουτς Καπογιάννη»

bet365

Η Ελεάννα Χριστινάκη φιλοξενήθηκε από το Gazzetta λίγο μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μιλά για τον προσαρμογή της στην ομάδα, την Ελένη Καπογιάννη και τους day-by-day στόχους των «πρασίνων».

Το φινάλε του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για την 18η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ Γυναικών ήταν συγκλονιστικό. Ίσως η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες σε εκείνο το διάστημα να ήταν διψήφια, όμως το πλεονέκτημα έδρας για τους επερχόμενους τελικούς παρέμενε «ζωντανό» στα χέρια και των δύο ομάδων. Οι «πράσινες» επικράτησαν με 77-63 κάνοντας το 1-1 στην κανονική διάρκεια, όμως οι «ερυθρόλευκες» ήταν εκείνες που διατήρησαν... την βάση τους. Για ένα δίποντο!

Η νεοφερμένη στις τάξεις του Παναθηναϊκού, Ελεάννα Χριστινάκη, φρόντισε να βάλει την υπογραφή της σε αυτό το ντέρμπι. Η στατιστική της έπειτα από 30 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, κατέγραψε 20 πόντους με 6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο!

Μιλώντας στο Gazzetta αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, η διεθνής άσσος του «τριφυλλιού» στάθηκε στην αξία της νίκης και την ατμόσφαιρα του κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος», κάτι που δεν είχε βιώσει για μεγάλο διάστημα αγωνιζόμενη στο εξωτερικό.

«Λείπω σχεδόν δέκα χρόνια από την Ελλάδα, οπότε ήταν πάρα πολύ όμορφα. Μου άρεσε πολύ όλη αυτή η ενέργεια από τον κόσμο, ήταν κάτι που μας βοήθησε πολύ. Χαίρομαι που κατάφερε να νικήσει η ομάδα και πήραμε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα».

Οι γηπεδούχες είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε τομέα στο αρχικό μισό του ματς. Έκλεισαν το ημίχρονο στο +19 και με την επιστροφή οριακά άγγιξαν τους 30 πόντους (61-32, 63-34). Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει την εικόνα στα τελευταία λεπτά και να επιστρέψει σε διαφορές που του έδιναν το πλεονέκτημα έδρας. Τί ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο; «Άλλαξαν τον τρόπο αμυντικής τους αντιμετώπισης ουσιαστικά. Γύρισαν το πλάνο τους στην ζώνη, και περισσότερο σε match up ζώνη, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες λίγο πιο πολύ για αυτό το πράγμα. Θεωρώ ότι ακολουθήσαμε όσο πιο πιστά το δικό μας πλάνο και συγκεντρωνόμαστε για να είμαστε στην πορεία αυτές που πρέπει» είπε η Χριστινάκη.

e

Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες όσον αφορά την αφετηρία των τελικών, μιας και τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας τις... ακολουθούν. Η Χριστινάκη τόνισε πως τα δεδομένα παραμένουν ανοιχτά ανεξαρτήτου έδρας, ενώ μίλησε και για το κομμάτι της ένταξής της στην ομάδα.

«Σίγουρα μένουν όλα ανοιχτά! Αλλά όπως συνηθίζω να λέω βλέπουμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα. Δεν κοιτάω τους τελικούς, αλλά μόνο τον επόμενο αγώνα και σιγά σιγά όλα θα φτιάξουν. Και θέλω να τονίσω ότι είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα να εντάξει μία καινούργια παίκτρια. Είμαι σχεδόν τρεις εβδομάδες εδώ, οπότε ευχαριστώ την κόουτς Καπογιάννη και όλη την ομάδα, γιατί καμία φορά ο νέος παίκτης μπορεί να αποδειχθεί “παγίδα”. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και πιστεύω αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα. Να γίνει η ενσωμάτωση μία νέας παίκτριας χωρίς να χαλάσουν οι ρόλοι της ομάδας και είναι σημαντικό».

Για το πώς αισθάνεται εκείνη στον ρόλο της βγάζοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παρκέ από τον πρώτο καιρό της παρουσίας της στην ομάδα; «Νιώθω πολύ καλά και προτεραιότητά μου είναι να νιώθουν οι συμπαίκτριές μου καλά με μένα. Είναι κάτι που θέλω και εκείνες να αισθάνονται και να είμαστε όλες καλά. Δεν είμαι εγώ πρωταγωνίστρια. Ήρθα απλά να βάλω το λιθαράκι μου. Αυτή η ομάδα ήταν έτοιμη! Περνάμε ωραία, υπάρχει υγεία και νομίζω φαίνεται και στο παρκέ».

Τα τελευταία δευτερόλεπτα κράτησαν την αγωνία στα ύψη. Η Κάρτερ είχε την ευκαιρία για τρεις βολές και το...τρικ της Καπογιάννη ήθελε το ριμπάουντ μετά από άστοχη βολή για να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα του πλεονεκτήματος. Κάτι που έγινε με επιτυχία με τους πανηγυρισμούς να είναι έντονους παρότι η διαφορά των 15 πόντων του πρώτου ματς δεν καλυπτόταν.

e

Πίστεψαν στιγμιαία πως ήρθε το αποτέλεσμα; «Η τελευταία φάση ήταν κάτι που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση, όμως είναι κάτι πολύ δύσκολο να βγει… Να πάρεις το ριμπάουντ και να βάλεις καλάθι όταν χάνεις την βολή. Εγώ πανηγύρισα έτσι και αλλιώς για την Κάρτερ, να σου πω την αλήθεια. Ήταν ένα πολύ ωραίο καλάθι, ήταν εκείνη πολύ καλή σήμερα και όλοι χαρήκαμε για αυτό. Θέλαμε τη διαφορά, δεν έγινε αλλά η νίκη είναι νίκη. Οπουδήποτε και να παίξουμε θα είμαστε έτοιμες» απαντά η Χριστινάκη μέσω του Gazzetta.

Κλείνοντας, ο πρώτος στόχος της σεζόν έρχεται σιγά-σιγά στο πλάνο του Παναθηναϊκού με το Final 4 του Κυπέλλου να πλησιάζει... «Όπως είπα βλέπω μέρα με τη μέρα. Στο Κύπελλο νομίζω ότι η ομάδα θα παίζει καλύτερα, γιατί θα βρούμε περισσότερο την χημεία μας και με εμένα μαζί. Δεν έχουμε κλείσει μήνα σχεδόν… Οπότε θα προετοιμαστούμε σωστά, πιστεύω πάρα πολύ στο σταφ. Είμαι πάρα πολύ εντυπωσιασμένη από την κόουτς Καπογιάννη γιατί έχει ισορροπία, έχει βάλει δομημένους ρόλους σε όλους! Από εκεί και πέρα το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, αν είμαστε σε καλή μέρα και κάνουμε το πλάνο μας θα κερδίσουμε!».

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα