Σταμολάμπρου στο Gazzetta: «Το μάτι μας γυάλιζε, πληγώθηκε ο εγωισμός μας στις δύο ήττες»

Σταμολάμπρου στο Gazzetta: «Το μάτι μας γυάλιζε, πληγώθηκε ο εγωισμός μας στις δύο ήττες»

Σταμολάμπρου στο Gazzetta: «Το μάτι μας γυάλιζε, πληγώθηκε ο εγωισμός μας στις δύο ήττες»

bet365

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου «φιλοξενήθηκε» από το Gazzetta μετά τη νίκη και το νέο πλεονέκτημα (3-2) του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναίκό μιλώντας για την αλλαγή της εικόνας των «ερυθρολεύκων» έχοντας αδικήσει τους εαυτούς τους με τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Οι γυναίκες του Ολυμπιακού ήταν επιβλητικές απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο! Όχι μόνο κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα στη σειρά με 3-2 επικρατώντας με 87-54, αλλά βρίσκονται και μόλις μία νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας... διπλό match ball.

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου ήταν το πρώτο... βιολί επιθετικά στην ορχήστρα του Μάρτινς Ζίμπαρτς, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 21 πόντους, μέσα στους οποίους εμπεριέχονται και τα 5 εύστοχα τρίποντα σε 8 προσπάθειες! Μάλιστα, είχε ακόμη είχε 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ. Η διεθνής γκαρντ μίλησε στο Gazzetta μετά την λήξη της αναμέτρησης και στάθηκε στην αντίδραση ενός «πληγωμένου εγωισμού», στον παιχνίδι που δεν μπορεί να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός, αλλά και τους.... αγαπημένους της αγώνες.

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετική από ό,τι είχαμε δει μέχρι στιγμής στους τελικούς. Ένα πρώτο σχόλιο…

«Η αλήθεια είναι ότι στα προηγούμενα δύο παιχνίδια είχαμε απλά αδικήσει τους εαυτούς μας. Πληγώθηκε ο εγωισμός μας από τις δύο ήττες που κάναμε… Και από τις δύο. Ο κόουτς μας είπε ότι είμαστε μία ομάδα, η οποία έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο αντίπαλο ήδη τρεις φορές και ότι τις δύο φορές που χάσαμε ήταν ουσιαστικά από δικά μας λάθη! Επομένως, είμασταν σε μία ψυχολογική ετοιμότητα, ώστε να δείξουμε τί είναι αυτή η ομάδα. Ποια είναι η ομάδα μας και πως πραγματικά παίζει. Γιατί στα τελευταία δύο ματς δεν ήταν ο τρόπος που είχαμε συνηθίσει να παίζουμε όλη τη χρονιά. Ήταν μία κακή παρένθεση!»

Πέραν της ευστοχίας στο τρίποντο, δώσατε μεγάλη προσοχή στο αμυντικό κομμάτι. Ποιο ήταν το «κλειδί» εν τέλει;

«Επειδή η ευστοχία είναι καθαρά θέμα ημέρας, σίγουρα σήμερα είμασταν περισσότερο εύστοχες σε σχέση με τα άλλα δύο ματς, θεωρώ ότι το κλειδί ήταν κάπου στη μέση. Και η πολύ καλή άμυνα που παίξαμε, ειδικά πάνω στη Φιτζέραλντ και στη Ριντ που μπορούν να σου κάνουν ζημιά, αλλά και το ότι ανεβάσαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός επειδή έχει μικρότερο ροτέισον από εμάς δεν μπορεί να το ακολουθήσει, σίγουρα όχι για 40 λεπτά. Εμείς έχοντας μεγαλύτερο ροτέισον, με τον κόουτς να κάνει πάρα πολλές αλλαγές όταν κουραζόμαστε, μπορούμε να τους χτυπήσουμε στην ένταση του παιχνιδιού και στον ρυθμό του, στο up tempo παιχνίδι, στο γρήγορο».

β

Πόσο σημαντικό είναι το ότι δεν αφήσατε τον Παναθηναϊκό να πάρει το προβάδισμα;

«Εντάξει, νομίζω ότι είναι ένα βηματάκι πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό να κάνει άλλο ένα break στην έδρα μας. Είχαμε και την στήριξη του κόσμου, οπότε στο μυαλό μου δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη πέρα από τη νίκη σήμερα».

Βοήθησε το ότι αγωνιστήκατε στην φυσική σας έδρα ουσιαστικά, αλλά και η παρουσία του κόσμου;

«Σίγουρα! Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζεις στην έδρα σου με τον κόσμο στο πλευρό σου. Η στήριξη των φιλάθλων μας ήταν υποδειγματική και έδωσαν ώθηση στην ομάδα»

Εσύ ήσουν η πρώτη σκόρερ στο ματς, ενώ ξεκίνησες πολύ καλά. Τι σκεφτόσουν πριν το παιχνίδι, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού;

«Η αλήθεια είναι ότι προετοίμαζα τον εαυτό μου ψυχολογικά από τις προηγούμενες μέρες… Είναι τα αγαπημένα μου παιχνίδια αυτά, ζω για τέτοια ματς. Μου αρέσει να παίζω με την πίεση! Όταν είδα ότι ξεκίνησα καλά, μου έφυγε έστω και το 1% του άγχους που μπορεί να είχα. Αλλά γενικά δεν ήμουν καθόλου αγχωμένη. Είχα εμπιστοσύνη στις συμπαίκτριές μου. Είδα ότι το μάτι μας γυάλιζε. Και το είδα από τις προπονήσεις. Επομένως είχα εμπιστοσύνη, τόσο στους προπονητές μου, όσο και στις συμπαίκτριές μου, ότι θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς».

Για το επόμενο παιχνίδι; Γνωρίζοντας πλέον πως είστε μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα…

«Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σειράς. Αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτά που μας λένε οι προπονητές αναφορικά με την άμυνα και το up tempo του αγώνα, θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε και ουσιαστικά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα