Καπογιάννη στο Gazzetta: «Αποδείξαμε πως είμαστε ακόμα εδώ»

Καπογιάννη στο Gazzetta: «Αποδείξαμε πως είμαστε ακόμα εδώ»

Καπογιάννη στο Gazzetta: «Αποδείξαμε πως είμαστε ακόμα εδώ»

bet365

Η Ελένη Καπογιάννη φιλοξενείται στο Gazzetta μετά το break του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και εξηγεί την σημασία της νίκης που απέδειξε πως οι «πράσινες» παραμένουν στο... κόλπο του πρωταθλήματος.

Οι γυναίκες του Παναθηναϊκού κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας του Ολυμπιακού με 81-76 στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ για τον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ μειώνοντας σε 2-1.

Η τεχνικός των «πρασίνων» που έχει την εμπειρία από τέτοιες αναμετρήσεις μίλησε στο Gazzetta μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Στάθηκε στο μέταλλο που έδειξε η ομάδα έχοντας βρεθεί να κυνηγάει το 2-0 στη σειρά, ενώ τόνισε πως θα κοιτάξουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Ελένη Καπογιάννη:

Για την σημασία της αντίδρασης στο πρώτο κιόλας παιχνίδι με την σειρά να πηγαίνει στο 2-1:
«Είναι σημαντικό γιατί μας αδικούσε η εικόνα μας στα προηγούμενα ματς, δηλαδή μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Το πιο σημαντικό είναι ότι το αποδείξαμε στους εαυτούς μας. Έχουμε πολλές δυσκολίες, φυσικά ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αλλά εμείς πάμε παιχνίδι-παιχνίδι, είμαστε ακόμα εδώ, είμαστε μία πολύ καλή ομάδα με μέταλλο. Αυτό ήταν το ζητούμενο σήμερα (σ.σ χθες), να έχουμε σκληράδα πνευματική και να παίξουμε σαν ομάδα. Θέλω να συγχαρώ τα κορίτσια γιατί έκαναν και υπέρβαση και ήταν πολύ πειθαρχημένες στο πλάνο μας. Ακόμα και όταν η κούραση και η πίεση παραπάνω από τον αντίπαλο, αντέξαμε και πάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για το πόσο εφικτό μοιάζει τώρα το 2-2 δεδομένου πως ο επόμενος αγώνας είναι στην έδρα τους: «Έχουμε ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό στην έδρα μας και όπως είδαμε το χάσαμε το ματς. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι. Θα χαρούμε τώρα, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο και δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που θα επηρεαστεί από την έδρα, όπως το έχει αποδείξει. Εμείς πάμε να παλέψουμε όλα τα ματς!»

Για την άμυνα ζώνης που «χάλασε» το παιχνίδι του αντιπάλου και αν είναι ένας τρόπος να καλύψει η ομάδα την διαφορά ύψους μετατρέποντας τις αδυναμίες σε δικά της δυνατά στοιχεία: «Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και εξαρτάται και από το σχήμα που θα παίξει και ο αντίπαλος. Εμείς χρησιμοποιήσαμε την ζώνη από την αρχή γιατί είδαμε ψηλό σχήμα του αντιπάλου, μας βγήκε, δεν την αλλάξαμε. Αλλά το πλάνο μπορεί να αλλάξει σε κάθε παιχνίδι ή κατά τη διάρκεια αυτού. Οπότε θα το δούμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη στο επόμενο ματς».

@Photo credits: INTIME
 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα