Πιτίνο: Κοντά στις Εθνικές ομάδες ο Αμερικανός Hall of Famer (vid)

Πιτίνο: Κοντά στις Εθνικές ομάδες ο Αμερικανός Hall of Famer (vid)

Newsroom
Ρικ Πιτίνο

bet365

O Ρικ Πιτίνο αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΟΚ για μια διευρυμένη συνεργασία προκειμένου ο ίδιος και οι συνεργάτες του να προσφέρουν την τεχνογνωσία του κολεγιακού μπάσκετ και να προτείνουν τρόπους εφαρμογής του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας.

Ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν στον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ανδρών, επιβεβαίωσε τους ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα και το μπάσκετ της.

Όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία, ο Αμερικανός Hall of Fame αποδέχθηκε την πρόταση μιας διευρυμένης συνεργασίας, του ίδιου και των συνεργατών του, σε θέματα ανάπτυξης προκειμένου να προσφέρουν την τεχνογνωσία του κολεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ και να προτείνουν τρόπους εφαρμογής του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ.

Σήμερα (27/3), ο κόουτς Πιτίνο συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Λιόλιο, τον γενικό διευθυντή Ντίνο Σβερκούνο και τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων Δήμο Ντικούδη όπου και συζήτησαν το βασικό πλάνο αυτής της συνεργασίας, ενώ παρακολούθησε μαζί με συνεργάτες του από κοντά και την προπόνησης της Εθνικής εφήβων, ενόψει της συμμετοχής της στο τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτσερ» στο Μανχάιμ.

O Ρικ Πιτίνο επισήμανε τη σημασία της ανάπτυξης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για το ελληνικό μπάσκετ, να υπάρξει σωστή ανάπτυξη των νέων παικτών όχι μόνο για να είναι καλοί για τις ομάδες τους, αλλά για την Εθνική ομάδα, αυτό είναι το "κλειδί" για να δούμε πόσοι μπορούν να γίνουν οι επόμενοι Διαμαντίδης, Σπανούλης, η δημιουργία αυτού του συστήματος είναι το πιο σημαντικό».

@Photo credits: EOK
 

Τελευταία Νέα