Ντανίλοβιτς: Ήθελε τον Μιλόγεβιτς για επόμενο προπονητή της Σερβίας!

Ντανίλοβιτς: Ήθελε τον Μιλόγεβιτς για επόμενο προπονητή της Σερβίας!

Γιάννης Σταυρουλάκης
.

bet365

Ο Σάσα Ντανίλοβιτς, πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας παραδέχθηκε στο μνημόσυνο του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς πως ήθελε να τον δει σύντομα στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας.

Ο θάνατος του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς βύθισε στο πένθος το σερβικό μπάσκετ. Ο Σέρβος κόουτς, βοηθός του Στιβ Κερ στον πάγκο των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, υπέστη έμφραγμα το βράδυ της Τρίτης 16/1 ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο στο Σολτ Λέικ Σίτι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε επέμβαση, αλλά τελικά έχασε τη μάχη και πέθανε την επόμενη μέρα (17/1).

Ήδη η Μέγκα Μπάσκετ μετονόμασε το γήπεδό της από «Mega Factory» σε «Dejan Milojevic Training Center» ενώ η Αδριατική Λίγκα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το όνομα του Μιλόγεβιτς θα δοθεί στο βραβείο του MVP της regular season.

Το πρωί του Σαββάτου 10/2 πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο στο Δημαρχείο του Βελιγραδίου και το παρών έδωσαν εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο Μπόζα Μάλκοβιτς και ο πρόεδρος της Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαήλοβιτς.

Ο πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας και θρύλος του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ, Σάσα Ντανίλοβιτς μίλησε για τον Μιλόγεβιτς και εξήγησε πως ήθελε να τον δει στην Εθνική Ανδρών: «Τον εμπιστεύτηκαν όλοι, παίκτες και προπονητές. Όλοι όσοι τον γνώρισαν έστω και λίγο, τον αγάπησαν αμέσως. Υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση όταν όλοι σε εμπιστεύονται μόλις σε δουν σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη προκατάληψη; Ήταν πατριώτης, αγαπούσε τη χώρα του. Ήλπιζα ότι πολύ σύντομα ο Ντέγιαν θα οδηγούσε την Εθνική Σερβίας σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά αυτό δεν θα συμβεί».

@Photo credits: ABA Liga, Dragana Stjepanović
 

Τελευταία Νέα