ΑΕΚ: Φιλικό μεταξύ παλαιμάχων με το Πέρα, στην Κωνσταντινούπολη

ΑΕΚ: Φιλικό μεταξύ παλαιμάχων με το Πέρα, στην Κωνσταντινούπολη

Σπύρος Μαρκεζίνης
Από τον αγώνα του Περα με την ΑΕΚ

bet365

Οι παλαίμαχοι της μπασκετικής ΑΕΚ αντιμετώπισαν σε φιλικό αγώνα τους παλαίμαχους της Πέρα Κλουμπ, στην Τουρκία.

Το τρέχον ημερολογιακό έτος, το 2024 δηλαδή, η ΑΕΚ θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της και οι δράσεις που έχουν ετοιμαστεί για τον εορτασμού αυτού του γεγονότος, έχουν ήδη αρχίσει.

Μέσα στα πλαίσια της συμπλήρωσης ενός αιώνα ιστορίας της «βασίλισσας», ήταν και το ταξίδι μελών του ΣΠΑΚΑ στην Τουρκία ώστε να επισκεφτεί τα μέρη που έχουν συνδεθεί με τον Ελληνισμό της περιοχής.

«Έγραψαν Ιστορία στην Πόλη»

Κατά τη διήμερη παραμονή τους εκεί, είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν κόντρα σε έναν σύλλογο που είναι συνδεδεμένος με το παρελθόν της ΑΕΚ, αυτόν του Περα.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους παλαίμαχους πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μπεσίκτας και νικητές βγήκαν οι παίκτες του «δικεφάλου».

Στον αγώνα έλαβαν συμμετοχή παίκτες που έχουν τιμήσει κατά το παρελθόν την ΑΕΚ, μεταξύ αυτών ο Μηνάς Γκέκος και ο Γιάννης Μπουρούσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ Betsson:

Συγκλονιστικές στιγμές στη Βασιλίδα των πόλεων…

Οι παλαίμαχοι αθλητές της ΑΕΚ, Μηνάς Γκέκος, Γιώργος Αγιασωτέλης, Νίκος Αποστολίδης, Βαγγέλης Φώτσης, Βασίλης Λανές, Τριαντάφυλλος Πανταζής, Γιώργος Κουκλάκης, Γιάννης Μπουρούσης, και οι συναθλητές τους Κρέστας, Κωνσταντέλλος, Λιαράκος, αλλά και ο προπονητής τους Νίκος Νεσιάδης, ο πρόεδρος και τα λοιπά μέλη του Σ.Π.Α.Κ. ΑΕΚ, οι Νίκος Μπαμπανικολός, Χρήστος Ζούπας, Σάββας Ανεστιάδης (ο οποίος εκπροσώπησε και την ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC), έγραψαν Ιστορία στην Πόλη, στο πλαίσιο των δράσεων των 100 ετών από τη γέννηση του ενδόξου Συλλόγου μας.

‘Οπως έγραψε Ιστορία και η «σαρξ εκ της σαρκός» της ΑΕΚ, η ομάδα παλαιμάχων, του γεννήτορος Πέρα (Κλουμπ), προεξάρχοντος του προεδρικού διδύμου Ανδρέα Ρομπόπουλου και Στέλιου Μουχλίδη.

Η αναμέτρηση διεξήχθη χθες, Παρασκευή (05/01), στις εγκαταστάσεις της Μπεσίκτας, στο Spor Kompleksi.

Η αντιπροσωπεία του Σ.Π.Α.Κ. ΑΕΚ, την ίδια ημέρα, δέχθηκε τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, στοο Φανάρι, ενώ συνάντηση είχε και με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, πρέσβυν κ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Το ιστορικό διήμερο στα πατρογονικά στήριξε και η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, ενώ το «παρών» στην Πόλη έδωσε η Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Λέσχης, κα. Χριστίνα Σούκερη.

Η ΑΕΚ BETSSON BC αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τον ΣΠΑΚΑ για την έμπνευση, αλλά και το Πέρα, που για ακόμη μία φορά αγκάλιασε την ΑΕΚ της Μητέρας Ελλάδας.

@Photo credits: AEKBC.GR
 

Τελευταία Νέα