Γουίλμπεκιν: «Ήθελα να λύσω το πρόβλημα με τον Αταμάν, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

Γουίλμπεκιν: «Ήθελα να λύσω το πρόβλημα με τον Αταμάν, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Γουίλμπεκιν: «Ήθελα να λύσω το πρόβλημα με τον Αταμάν, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

bet365

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν έδωσε τη δική του εκδοχή για την κόντρα που ξέσπασε με την τουρκική Ομοσπονδία λόγω της απουσίας του από το Προ-προολυμπιακό τουρνουά και την τιμωρία που του επιβλήθηκε ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Εργκίν Αταμάν και τη συνάντησή τους στη Ρόδο.

Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Τουρκίας επέβαλε αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών και πρόστιμο στους Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν, επειδή απείχαν από τις υποχρεώσεις της Εθνικής στο Προ-προολυμπιακό τουρνουά.

Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ηττήθηκε στον τελικό από την Κροατία, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Προολυμπιακό Τουρνουά και κατ' επέκταση, να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Από την πλευρά του ο Γουίλμπεκιν, που αγωνίζεται σαν νατουραλιζέ στην εθνική Τουρκίας, έδωσε τις εξηγήσεις του για την τιμωρία. Με δηλώσεις του στην «S Sport», ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε υποστήριξε: «Τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα παρουσίασε η Ομοσπονδία. Ήμουν σε επαφή με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Μίλησα με όποιον προσπάθησε να με προσεγγίσει, δεν είχα εξαφανιστεί! Απάντησα κάθε φορά που χτύπησε το τηλέφωνό μου. Τους εξήγησα πώς έχει η κατάσταση. Χρειαζόμουν χρόνο για αποκατάσταση. Η κατάσταση ξέφυγε... Ήταν μια άτυχη στιγμή για τις δυο πλευρές. Δεν είναι καλό για την Τουρκία, ούτε για μένα και τον Σέιν Λάρκιν».

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν πρόσθεσε: «Μίλησα στη Ρόδο με τον Αταμάν για όσα είπε για μένα. Ήταν ανακρίβειες. Ήθελα να λύσω το πρόβλημα μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν μου αρέσει όταν κάποιος μιλάει δημόσια για τον χαρακτήρα μου. Στο τέλος, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Αν είμαι υγιής και με καλέσουν, θέλω να παίξω ξανά για την Εθνική Τουρκίας».

@Photo credits: FIBA
 

Τελευταία Νέα