Τουρκία: Ακυρώθηκαν τα διαβατήρια των Λάρκιν και Γουίλμπεκιν

Τουρκία: Ακυρώθηκαν τα διαβατήρια των Λάρκιν και Γουίλμπεκιν

Λάρκιν-Γουίλμπεκιν

bet365

Ως Αμερικανοί θα αγωνίζονται στο τουρκικό πρωτάθλημα οι Σκότι Γουίλμπεκιν και Σέιν Λάρκιν, καθώς η ομοσπονδία της χώρας τους τιμώρησε μετά την άρνηση τους να εκπροσωπήσουν την Τουρκία στα προκριματικά του προολυμπιακού.

«Βαριά» τιμωρία από την τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ, προς τους Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν, μετά την άρνηση τους να εκπροσωπήσουν την Εθνική Ομάδα στα προκριματικά του προολυμπιακού τουρνουά το φετινό καλοκαίρι.

Σε πρώτη φάση, η τουρκική ομοσπονδία, επέβαλε ποινή αποκλεισμού πέντε αγώνων και χρηματικό πρόστιμο στους δύο Αμερικανούς, ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Ωστόσο οι κυρώσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Σύμφωνα με το «basketdergisi», ακυρώθηκαν και τα διαβατήρια τους και έτσι θα λογίζονται ως ξένοι στα ρόστερ των Εφές και Φενέρμπαχτσε.

Να επισημάνουμε, πως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο νόμος, ο οποίος αναφέρει πως ο παίκτης που γίνεται «νατουραλιζέ» και του επιβάλλεται τιμωρία από την Πειθαρχική Επιτροπή, επειδή αρνείται να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα, αυτομάτως χάνει το διαβατήριο της Τουρκίας.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA
 

Τελευταία Νέα