Γκρμποβιτς, Γκάλης: Το «δίπλα στους Θεούς» και η «ευγνωμοσύνη» του «γκάνγκστερ»

Γιώργος Κούβαρης
Γκρμποβιτς, Γκάλης

bet365

Ο Γκόραν Γκρμποβιτς γύρισε τον χρόνο πίσω και υποκλίθηκε στον Νίκο Γκάλη, με τον «γκάνγκστερ» να τον ευχαριστεί και να κάνει λόγο για «αγάπη και σεβασμό».

Το όνομα του Γκόραν Γκρμποβιτς μπορεί να μην λέει πολλά στους νεότερους. Πρόκειται για παλαίμαχο Σέρβο μπασκετμπολίστα, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα φορώντας τη φανέλα της Παρτίζαν, την οποία και είχε αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές ο Άρης στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Παρόλα αυτά οι Έλληνες θα έχουν να τον θυμούνται περισσότερο από το Eurobasket 1987 και το περίφημο γλίστρημα στην «ρακέτα» της «γαλανόλευκης» κατά τη διάρκεια του ημιτελικού Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία. Ένα γλίστρημα που... σήμανε και την τελική αντεπίθεση της Εθνικής μέχρι τη νίκη και τη πρόκριση στον τελικό.

Αν μη τι άλλο έχει να θυμάται πολλά από τις αναμετρήσεις με τον Νίκο Γκάλη, στον οποίο έβγαλε το καπέλο μέσω των social media: «Καλέ μου φίλε θα είσαι πάντα ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστας όλων των εποχών στην Ευρώπη. Νίκο, άλλαξες το παιχνίδι και μου έδωσες την ευκαιρία και το προνόμιο να σε αντιμετωπίσω σε μια περίοδο της καριέρας μου. Συγχαρητήρια, τώρα στέκεσαι δίπλα στους θεούς του Ολύμπου».

Όσο για την απάντηση του Νίκου Γκάλη; «Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τα τόσο ζεστά λόγια, την αγάπη και το σεβασμό με τα οποία εκφράζεται για μένα ένας σπουδαίος αντίπαλος από το παρελθόν, παντοτινός φίλος πια! Να είσαι καλά φίλε μου να έχεις υγεία κι επιτυχίες σε ό,τι κάνεις!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα