Ο Νίκος Παππάς θα κουβαλά για πάντα στη ψυχή του το απόγευμα στα Μελίσσια

Ο Νίκος Παππάς θα κουβαλά για πάντα στη ψυχή του το απόγευμα στα Μελίσσια

Το Gazzetta βρέθηκε στο ντεμπούτο του Νίκου Παππά με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ

bet365

Το Gazzetta βρέθηκε στο ντεμπούτο του Νίκου Παππά με την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού ΑμεΑ και μεταφέρει στιγμές, εικόνες, χρώματα και συναισθήματα.

Στα 32 του χρόνια, ο Νίκος Παππάς συνεχίζει με μια παιδικότητα κόντρα στον καιρό και αν μη τι άλλο, έχει αποδείξει πως κάνει τις επιλογές του, αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες των πράξεών του. Κυρίως, δε των λεγομένων του. Ένας τύπος τόσο δυνατός ψυχικά, όσο δείχνει μέσα στο γήπεδο, με ένα χαμόγελο παράταιρο της σοβαροφάνειας των αθλητών του επιπέδου του, που πάλεψε και άφησε πίσω τους σοβαρούς τραυματισμούς που τον γονάτισαν, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού με σκοπό να αποσυρθεί με το τριφύλλι στο στήθος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 8/4 ήταν ιδιαίτερο για τον Παππά. Σχεδόν ξεχωριστό. Η είδηση ότι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού ΑμεΑ για τον αγώνα με τον ΠΑΣΚΑ στα Μελίσσια επιβεβαίωσε την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με αυτό το τμήμα τα τελευταία χρόνια. O γκαρντ του Παναθηναϊκού έκανε ένα διαφορετικό ντεμπούτο, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή στο κλειστό «Παναγιώτης Τριανταφύλλου». Ήταν το μέρος που έστω και για δυο ώρες, τον έκανε να νιώθει ανεξήτητα χαρούμενος, απλώς και μόνο επειδή βρισκόταν εκεί! Ανάμεσά τους. Δίχως να αφήσει καμία στιγμή να του ξεγλιστρήσει και πανηγυρίζοντας με υψωμένες γροθιές το πρώτο του τρίποντο!

Το τζάμπολ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό ΑμεΑ και τον ΠΑΣΚΑ για το πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας της ΟΣΕΚΑ ήταν προγραμματισμένο για τις 18:00. Οι αθλητές των δυο ομάδων έκαναν το καθιερωμένο ζέσταμα και ο Παππάς μπήκε στα αποδυτήρια λίγο πριν από την έναρξη για να αλλάξει και να φορέσει τη φανέλα με το 11, περνώντας στον πάγκο, δίπλα στον κόουτς του «τριφυλλιού», Γιώργο Κοντό που έδινε τις τελευταίες οδηγίες. Ο προπονητής των «πράσινων» αναφέρθηκε αρχικώς στην παρουσία του Παππά στο ρόστερ και στη συνέχεια όλοι μαζί, παίκτες και προπονητές σχημάτισαν έναν κύκλο, φωνάζοντας «Παναθηναϊκός».

Ο Νίκος Παππάς απολάμβανε την εμπειρία από τον πάγκο. Μέχρι το 15', όταν πέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα, με τον δείκτη του σκορ στο 33-10 για τον Παναθηναϊκό. Ο Σταύρος Δίτσης έδωσε τη θέση του και το αμαξίδιο του στον Παππά μέσα σε αποθέωση από τους 100-150 φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό. Παρεμπιπτόντως, κάθε ομάδα ΑμεΑ έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί μέχρι δυο αρτιμελείς αθλητές στους αγώνες της ενώ στον Παναθηναϊκό αγωνίζεται η Ιωάννα Χρονοπούλου που υπήρξε αρτιμελής παίκτρια των «πράσινων» στις ομάδες των νεαρών κοριτσιών.

Στην πρώτη επίθεση, οι συμπαίκτες του έψαξαν τον Παππά, ο οποίος πήρε τελικά την μπάλα και φώναξε αστειευόμενος: «Τι να την κάνω τώρα»; Μέχρι που σούταρε ελεύθερος το πρώτο τρίποντο. Που ήταν άστοχο. Όπως και όλα τα επόμενα σουτ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Γι' αυτό ακριβώς, έμεινε να σουτάρει στην ανάπαυλα μέχρι να συνηθίσει στην τεχνική και τον τρόπο που έπρεπε να το κάνει καθισμένος στο αμαξίδιο.

pappas

Επιστρέφοντας στον πάγκο, έβγαλε φωτογραφίες αθλητές του ΠΑΣΚΑ και μικρά παιδιά που τον πλησίασαν και έδειχναν να χαίρονται την παρουσία του εκεί. Το ίδιο κι εκείνος που ήταν σαν να βρίσκεται σε μια οικεία κατάσταση που του έδινε δυνάμεις και τον απελευθέρωνε. Και όλα αυτά ενώ έψαχνε παράλληλα το πρώτο καλάθι, με τον κόσμο να του φωνάζει να μην βιάζεται. «Έχω ακόμα 9 λεπτά. Πού θα πάει... Θα το βάλω!» είπε δείχνοντας τον πίνακα στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Τελικά τα κατάφερε στο 34', κάνοντας το 54-27 και πανηγυρίζοντας σφίγγοντας τις γροθιές του! Αμέσως μετά πέτυχε ένα περίτεχνο καλάθι, γυρνώντας προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού και καταχειροκροτήθηκε.

Τελικά ο Παππάς αποχώρησε από το ματς δείχνοντας να είναι πιασμένος από το αμαξίδιο όμως δεν έπαψε στιγμή να χαμογελά. Ο αγώνας τελείωσε και η εμφάνισή του με την ομάδα του Παναθηναϊκού ΑμεΑ σε αυτή την κίνηση υψηλού συμβολισμού θα φέρνει πάντα στο προσκήνιο την ανάγκη για πρόσβαση όλων στον αθλητισμό.

Και όταν έλθει η στιγμή για τον Παππά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, εκείνο το απόγευμα του Σαββάτου στα Μελίσσια θα είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα