Ζαγκλής: «Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει η Ρωσία στο ΠροΟλυμπιακό τουρνουά»

Ζαγκλής: «Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει η Ρωσία στο ΠροΟλυμπιακό τουρνουά»

bet365

Ο γενικός γραμματέας της FIBA άφησε ανοικτό το παράθυρο για την επιστροφή των ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις.

Η τελική απόφαση θα παρθεί τον Απρίλιο, αλλά οι ρωσικές ομάδες, έστω και σε επίπεδο Εθνικών, μπορεί να παίξουν ξανά μπάσκετ, υπό την αιγίδα της FIBA.

Μιλώντας στη γαλλική Equipe ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ, Ανδρέας Ζαγκλής μίλησε για τις πιθανότητες επανένταξης των Ρώσων.

«Υπάρχει μία δυνατότητα να ανακοινώσουμε την πιθανότητα της συμμετοχής της Ρωσίας στο ΠροΟλυμπιακό τουρνουά, αλλά η απόφαση θα παρθεί τον Απρίλιο. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ολυμπιακή Επιτροπή και συζητάμε με τις Ενώσεις των Διεθνών Οργανισμών των Ολυμπιακών Αγώνων για μία κοινή θέση. Για εμάς τίποτα δεν έχει αλλάξει τους τρεις τελευταίους μήνες», είπε ο Ζαγκλής.

Οι ομάδες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία έχουν τιμωρηθεί τόσο από τη FIBA, όσο και από τη EuroLeague, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι να μην αγωνίζονται σε καμία από τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ το ίδιο ισχύει, μέχρι στιγμής και για τις Εθνικές ομάδες των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα