Γκούροβιτς: «Η Σερβία θα είναι τσίρκο με νατουραλιζέ, δεν θα την στηρίξω ποτέ»!

Γκούροβιτς: «Η Σερβία θα είναι τσίρκο με νατουραλιζέ, δεν θα την στηρίξω ποτέ»!

Γκούροβιτς: «Η Σερβία θα είναι τσίρκο με νατουραλιζέ, δεν θα την στηρίξω ποτέ»!

bet365

Ο Μίλαν Γκούροβιτς εξέφρασε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αντίθεσή του στην προοπτική η Σερβία να παραταχθεί με νατουραλιζέ στις διεθνείς διοργανώσεις.

Το ζήτημα απόκτησης νατουραλιζέ έπεσε στο τραπέζι το προηγούμενο διάστημα για τη Σερβία, με τον Κέβιν Πάντερ να δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο να παίξει με την εθνική ομάδα. Παρεμπιπτόντως, ο 29χρονος Αμερικανός περιφερειακός έγινε φέτος μόλις ο δεύτερος ξένος αρχηγός στην ιστορία της Παρτίζαν ενώ διαθέτει σερβικό διαβατήριο.

Από την πλευρά του, ο Μίλαν Γκούροβιτς δήλωσε αντίθετος σε αυτή την προοπτική. «Ελπίζω αυτό να μην συμβεί ποτέ... Αν όμως συμβεί, αν δηλαδή η Σερβία φέρει ξένο παίκτη για πρώτη φορά, δεν θα δω ξανά αγώνα της Εθνικής! Δεν θα στηρίξω ξανά την Εθνική ομάδα, το λέω δημόσια! Για ποιο λόγο να στηρίζω μια ομάδα με ξένο παίκτη; Θα γίνει τσίρκο και όχι Εθνική» εξήγησε ο Γκούροβιτς μιλώντας στο νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού σόου Sportal dvougao.

Την αντίθεσή του, με πιο ήπιο τρόπο εξέφρασε και ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς. «Ως φίλαθλος και παράλληλα, κάποιος που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας, ελπίζω να μην έχει ποτέ ξένο παίκτη. Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον όμως αυτή είναι η άποψή μου. Δεν συμφωνώ με την χρήση νατουραλιζέ παικτών».

Θυμίζουμε πως ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει παραμονές του EuroBasket 2015 ο Μίλος Τεόντοσιτς που τότε αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ξεκαθάρισε πως δέκα φορές να έχει η Σερβία μικρότερη επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό από το να προσλάβει κάποιον νατουραλιζέ να κάνει τη δουλειά: «Παίζω πάντα με αυτούς που έχω δίπλα μου, ανεξαρτήτως με το αν είναι αρκετοί για το χρυσό, την πέμπτη ή τη δέκατη θέση. Αν η Σερβία αποφασίσει να φέρει έναν ξένο παίκτη στην ομάδα, θα ήθελα να σταματήσω εκείνη τη στιγμή».

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα