Σοβιετική Ένωση: Σπάνιο βίντεο από την προετοιμασία πριν από το Eurobasket '87 (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Σοβιετική Ένωση: Σπάνιο βίντεο από την προετοιμασία πριν από το Eurobasket '87 (vid)

bet365

Τον γύρο του κόσμου στα social media κάνει ένα σπάνιο βίντεο από την προετοιμασία της Σοβιετικής Ένωσης πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα για το Eurobasket του 1987.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες επιτυχίες και αν έρθουν για το ελληνικό μπάσκετ, πάντα το Eurobasket 1987 θα έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την ελληνική ομάδα κόντρα στο -τότε- μεγαθήριο της Σοβιετικής Ένωσης ισοδυναμούσε ως μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκόσμιου αθλητισμού, η οποία έμελλε να βάλει τα γερά θεμέλια για την ανάπτυξη του μπάσκετ στη χώρα μας.

Φυσικά όλοι θυμούνται τον ιστορικό τελικό της 14ης Ιουνίου 1987 απέναντι στους Σοβιετικούς. Στα social media κυκλοφορεί ένα μοναδικό βίντεο το οποίο δείχνει την προετοιμασία που έκανε η ομάδα του αείμνηστου Αλεξάντερ Γκομέλσκι στο «Σιδηρούν Παραπέτασμα» πριν πάρει η αποστολή το αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι η 12άδα των Σοβιετικών αποτελούνταν τότε από τους Βολκόφ, Έντεν, Ταρακάνοφ, Χομίτσιους, Μπαμπένκο, Τιχονένκο, Βάλτερς, Τκατσένκο, Μαρτσουλιόνις, Γιοβάισα, Πανκράσκιν και Γκομπόροφ.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα