Γαλλική Ομοσπονδία: «Ο Ερτέλ είχε δεσμευτεί να μην υπογράψει σε ρωσική ομάδα, γνώριζε τις κυρώσεις»

Γαλλική Ομοσπονδία: «Ο Ερτέλ είχε δεσμευτεί να μην υπογράψει σε ρωσική ομάδα, γνώριζε τις κυρώσεις»

Γαλλική Ομοσπονδία: «Ο Ερτέλ είχε δεσμευτεί να μην υπογράψει σε ρωσική ομάδα, γνώριζε τις κυρώσεις»

bet365

Στη δέσμευση του Τομά Ερτέλ πως δεν είχε ούτε επρόκειτο να υπογράψει συμβόλαιο με ρωσική ή λευκορωσική ομάδα εστίασε η ανακοίνωση της γαλλικής Ομοσπονδίας.

Ο Τομά Ερτέλ αποφάσισε να δώσει τέλος στα σενάρια για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και πρόσφατα ανακοινώθηκε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχοντας προηγουμένως κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Eurobasket με την Εθνική Γαλλίας.

Ο πόιντ γκαρντ των τρικολόρ έβαλε... τις υπογραφές στο συμβόλαιο των Ρώσων παρά τις κυρώσεις που επρόκειτο να δεχθεί όσον αφορά τη συμμετοχή του με τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο Ερτέλ αγωνίστηκε με τα χρώματα της Γαλλίας, υπογράφοντας στο σχετικό έγγραφο της ομοσπονδίας της χώρας του, που απαγόρευε σε κάθε παίκτη της Εθνικής να αγωνίζεται στη Ρωσία.

Η νέα εξέλιξη των πραγμάτων οδήγησε την γαλλική Ομοσπονδία να κάνει σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώθηκε ότι ο σύλλογος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία ανακοίνωσε την υπογραφή του Τομά Ερτέλ, για συμβόλαιο ενός έτους με option ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο.

Αν και ισχύει ότι η FFBB ενημερώθηκε ότι ο Τομά Ερτελ είχε επαφές με ξένους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, σε καμία στιγμή δεν αναφέρθηκε ότι είχε υπογραφεί ή θα υπογραφόταν συμβόλαιο με ρωσικό σύλλογο.

Ο παίκτης είχε υπογράψει ένορκη δήλωση κατά την έναρξη προετοιμασίας της γαλλικής εθνικής ομάδας στα τέλη Ιουλίου, αναφέροντας ότι δεν είχε δεσμευτεί και ότι δεν σκόπευε να υπογράψει σε ρωσική ή λευκορωσική ομάδα.

Εάν ο Τομά Ερτέλ έπαιζε για τη Ζενίτ, αυτή η δέσμευση δεν θα τηρούνταν και ο πόιντ γκαρντ δεν θα τηρούσε πλέον τα κριτήρια επιλογής για τις επερχόμενες διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία στις 28 Ιουλίου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα