Χωλοπούλου: «Είμαστε κι εμείς εδώ, θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας!»

Χωλοπούλου: «Είμαστε κι εμείς εδώ, θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας!»

Newsroom
Χωλοπούλου: «Είμαστε κι εμείς εδώ, θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας!»

bet365

Η Βασιλική Χωλοπούλου ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στη μεγάλη νίκη της Εθνικής Κορασίδων στο νοκ άουτ ματς των «16» κόντρα στη Λετονία για τη πρόκριση στα προημιτελικά.

Η νεαρή μπασκετμπολίστρια είχε «γεμάτη» στατιστική με 21 πόντους, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και όπως είπε μετά τη μεγάλη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος «είμαστε κι εμείς εδώ. Δεν είναι μόνο τα αγόρια. Προσπαθούμε όσο κι αυτά και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας κι εμείς!»

Μεταξύ άλλων η Βασιλική Χωλοπούλου δεν θέλησε να σταθεί στην δική της απόδοση: «Όλα τα κορίτσια βοήθησαν. Δεν το βλέπω έτσι, δεν βλέπω τι έκανα εγώ. Όλες δείξαμε από την αρχή ότι θέλουμε πολύ το παιχνίδι. Έγινε ομαδική δουλειά με πίεση στην άμυνα και θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Και όποια μπήκε έδωσε ότι είχε και δεν είχε γι’ αυτό! Αγαπάμε τη χώρα μας και το κάναμε για να δείξουμε ως κορίτσια πως έχουμε κι εμείς μέλλον!»

Η επιμονή φέρνει μια απάντηση για την δική της πολύ καλή απόδοση, την καλύτερη μέχρι σήμερα σε φιλικά και διοργάνωση: «Προσπαθούσα όπως μπορούσα να συνεισφέρω για να πάρουμε τη νίκη. Δεν σκέφτηκα τους αριθμούς. Όποιος μπήκε έκανε αυτό που μπορούσε! Ήταν ένα όνειρο για εμάς πραγματικά να νικήσουμε και να βρεθούμε στα προημιτελικά. Όνειρο που το κάναμε πραγματικότητα».

Η Εθνική Κορασίδων έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Η σκέψη «περάσαμε οχτάδα, είμαστε ασφαλείς όσο εδώ ήταν» δεν υπάρχει όμως στο μυαλό των νεαρών διεθνών: «Είπαμε πριν το παιχνίδι πως όποια μπει θα τα δώσει όλα για να μπούμε στην οχτάδα. Παρουσιαστήκαμε πολύ συγκεντρωμένες. Ήταν ένα όνειρο! Ήταν στόχος, το πιστέψαμε όλες και απλώς το κάναμε! Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη όμως. Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια μπροστά μας. Δεν ξέρουμε αντίπαλο αυτή τη στιγμή, θα είναι Ισπανία ή Φινλανδία, αλλά θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε όποιον αντίπαλο κι αν βρεθεί απέναντί μας για να μπούμε στην τετράδα! Δεν έχουν τελειώσει τα όνειρά μας εδώ! Έχει ακόμη δρόμο η διοργάνωση».

Η Ισπανία θεωρείται από τα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά ένα ενδεχόμενο συναπάντημα δεν φαίνεται να τρομάζει τη Χωλοπούλου: «Είναι από τα φαβορί, αλλά δεν μας φοβίζει αυτό. Όποιον αντίπαλο βρούμε απέναντί μας, θα προσπαθήσουμε να τον αντιμετωπίσουμε. Θα τα δώσουμε όλα και ότι γίνει!».

Το μήνυμα που περνά από σχεδόν κάθε λέξη της συνοψίζεται με την κουβέντα να οδεύει προς το τέλος της: «Είμαστε κι εμείς εδώ. Δεν είναι μόνο τα αγόρια. Προσπαθούμε όσο κι αυτά και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας κι εμείς! Ευχαριστούμε τους προπονητές μας που μας πίστεψαν και μας πιστεύουν. Είναι το πρώτο μας ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά φαίνεται να το… έχουμε βρει. Περνάμε καλά εντός, αλλά και εκτός παρκέ και νομίζω πως αυτό φαίνεται από την εικόνα που παρουσιάζουμε κα είναι πολύ σημαντικό για τώρα και για τη συνέχεια».

 

Τελευταία Νέα