Βάσω Τσαρούχα: Η διαιτησία δεν είναι πια ανδροκρατούμενη

Βάσω Τσαρούχα: Η διαιτησία δεν είναι πια ανδροκρατούμενη

bet365

Διαιτητής στο κορυφαίο επίπεδο, Euroleague, τελικοί Α1 Ανδρών, η Βάσω Τσαρούχα έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

Η γυναίκα, που τάραξε τα νερά της ελληνικής διαιτησίας και δείχνει το δρόμο σε ένα κόσμο ανισοτήτων μιλά στο gazzetta.gr και το #thema_isotitas.

Πως την αντιμετώπισε το φίλαθλο κοινό, οι παράγοντες, προπονητές και παίκτες; Η Βάσω Τσαρούχα, σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο μπόρεσε και, όχι μόνο στάθηκε, αλλά ξεχώρισε. Διακρίθηκε και σφυρίζει πλέον σε κορυφαίο επίπεδο, σε μία κατάσταση που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φάνταζε τουλάχιστον ουτοπική.

Tsarouxa

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

Πόσο μπροστά βρίσκεται η Ελλάδα στο να μπορούν οι γυναίκες να διακριθούν σε ένα χώρο ανδροκρατούμενο; Πως «σηκώνει» το βάρος των γυναικών που επιθυμούν να χαράξουν πορεία σαν τη δική της;

Οι απαντήσεις στο podcast:

Περισσότερα για το #thema_isotitas

Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν αποτελούν προσωπικές απόψεις του συντάκτη / της συντάκτριας και δεν απηχούν απαραίτητα τις απόψεις του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ ή του Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα (Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το SolidarityNow).

Το Έργο «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εταίρο τη Liquid Media.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Βινιέτα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα