ΔΕΚΑ - Ολυμπιακός 77-65: Αποκλεισμός για τους «ερυθρόλευκους»

ΔΕΚΑ - Ολυμπιακός 77-65: Αποκλεισμός για τους «ερυθρόλευκους»

Newsroom
ΔΕΚΑ - Ολυμπιακός 77-65: Αποκλεισμός για τους «ερυθρόλευκους»

bet365

Ο Ολυμπιακός υπέστη την 2η ήττα του στα τρία ματς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων καθώς μετά το 77-65 από την ΔΕΚΑ αποκλείστηκε από τα ημιτελικά.

Η ΔΕΚΑ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής στο δεύτερο όμιλο του 49ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων που διεξάγεται στην Καρδίτσα.

Η πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΘ επικράτησε με 77-65 του Ολυμπιακού και προκρίθηκε στην τελική τετράδα της διοργάνωσης, αφήνοντας τους πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ να αγωνιστούν πλέον για τις θέσεις 5-8.

Μετά τα πρώτα έξι λεπτά που οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, η ΔΕΚΑ κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να προηγηθεί με διψήφια τιμή για πρώτη φορά με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (26-16).

Ο Ολυμπιακός, με μεγάλο απόντα τον τραυματία Απόστολο Νικολαΐδη, μείωσε ως και τους τέσσερις πόντους στη δεύτερη περίοδο (30-26), ωστόσο το σύνολο του Ιωσήφ Νικολαΐδη με πρωταγωνιστή τον Λιοτόπουλο κατάφερε να επαναφέρει τη διαφορά σε διψήφια τιμή και με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου να προηγηθεί για πρώτη φορά με +12, για το 43-31.

Στην τρίτη περίοδο η ΔΕΚΑ κατάφερε να φτάσει τη διαφορά και στο μέγιστο +16 (49-33), παγιώνοντας ένα προβάδισμα διψήφιας τιμής που «έκλεισε» στο +10, για το 58-48 στο 30’.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιστρέψει, μείωσε μέχρι τους πέντε πόντους στο 37’ (69-64), ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν ψύχραιμοι και στο φινάλε κατάφεραν να επαναφέρουν τη διαφορά σε διψήφια τιμή για το τελικό 77-65.

Διαιτητές: Μαραμής-Χατζημπαλίδης

Δεκάλεπτα: 26-16, 43-31, 58-48, 77-65

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Αμπαρκιόλας, Κουρουτζίδης 2, Κωνσταντινίδης, Μεσσηνιώτης, Στράντζαλης 6, Πατρίκης 20, Πασχαλίδης 6, Πούντος 14, Καπαγερόπουλος, Σεκερτζής, Λιοτόπουλος 29 (5).

Ολυμπιακός (Μπάρλος): Μπουρνελές 5, Αρέστης 2, Σαλταρίκος 3 (1), Σαπλαούρας 5 (1), Σεγκούρα 23 (1), Αμπόση 17, Παπασταύρου 10 (1).

*Τον αγώνα παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Λάμπρος Τάκης και Δήμος Ντικούδης καθώς και οι υπεύθυνοι του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ σε Βορρά και Νότο, Νίκος Σταυρόπουλος και Κώστας Τσαρτσαρής.

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα εδώ

Δηλώσεις

Ιωσήφ Νικολαΐδης(προπονητής ΔΕΚΑ): « Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι για εμάς. Ένα σημαντικό παιχνίδι πρόκρισης στο οποίο παίξαμε δυνατά και με αφοσίωση. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και παρότι ο καλύτερός μας παίκτης αποχώρησε με πέντε φάουλ, πέντε λεπτά πριν το τέλος, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Κάποιοι παίχτες βγήκαν μπροστά και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πλέον είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη συνέχεια».

Ευριπίδης Πούντος (παίκτης ΔΕΚΑ): «Σε ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό ματς καταφέραμε να κερδίσουμε. Εφαρμόσαμε πλήρως τις οδηγίες των προπονητών μας και παρότι στο τέλος φάνηκε ότι το ματς πήγε να γυρίσει, καταφέραμε να κρατήσουμε το προβάδισμα και να προκριθούμε στην τελική τετράδα».

Γιώργος Αρέστης (παίκτης Ολυμπιακού): Αν και ξεκινήσαμε πολύ καλά στο ματς και κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο, δεν καταφέραμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Μας επηρέασε σίγουρα και η απουσία του Αποστόλη Νικολαΐδη και μας μένει σίγουρα η πικρία που δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην τελική τετράδα. Πλέον θα παλέψουμε για την υψηλότερη δυνατή θέση».

 

Τελευταία Νέα