Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός 57-79: Πρώτοι και αήττητοι οι «πράσινοι» στα ημιτελικά

Newsroom
Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός 57-79: Πρώτοι και αήττητοι οι «πράσινοι» στα ημιτελικά

bet365

Με τον Κουστένη να πραγματοποιεί μεγάλο ματς (24π., 10ριμπ.) ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Προμηθέας Πάτρας με 79-57 και έκανε το 3/3 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων.

Καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Προμηθέα Πάτρας στο ντέρμπι των αήττητων μέχρι σήμερα ομάδων για τον πρώτο όμιλο του Πανελληνίου Παίδων που διεξήχθη στο νέο κλειστό της Καρδίτσας.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε στα πρώτα τρία λεπτά με 10-2 και είχε ως αποτέλεσμα ο προπονητής του Προμηθέα να πάρει νωρίς το πρώτο του τάιμ-άουτ. Η ομάδα της Αθήνας συνέχισε το σερί και έφθασε να προηγείται με 20-4 (2:52 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με καλάθι του Ντάψη).

Ένα 5-0 για την Αχαϊκή ομάδα, ανάγκασε τον Γιάννη Σιούτη να ζητήσει το πρώτο του τάιμ-άουτ για τη δεύτερη περίοδο, όμως η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι το 16ο λεπτό όταν ο Στέβοβιτς έδωσε προβάδισμα στον Προμηθέα με 28-27. Το παιχνίδι με ξεκίνησε από την αρχή με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου όταν ο Παναθηναϊκός με σερί 11-0 πήρε πάλι διψήφια διαφορά (42-30).

Στην τρίτη περίοδο το σκορ παρέμεινε γύρω στους δέκα πόντους υπέρ του Παναθηναϊκού, ενώ στην αρχή της τελευταίας ο Ντάψης έφερε τη διαφορά στο +17 «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη και πρωτιά για τους «πράσινους». Ο Ρημαγμός με σουτ τριών πόντων έδωσε θριαμβευτικό τόνο στη νίκη των Αθηναίων ανεβάζοντας τη διαφορά στο 75-55 δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Δεκάλεπτα: 14-22, 30-42, 46-58, 57-79

Διαιτητές: Παζώλης, Δέλλας

Προμηθέας Πάτρας (Σκροπολίθας): Βλάσσης 10, Πρίφτι, Αναγνωστόπουλος 2, Στέβοβιτς 12(1), Ρουμελιώτης 6, Σοϊλεμετζίδης 5(1), Καούρης 7(1), Κονδύλης 2, Πρέκας 5(1), Χωματάς 7(1), Τσίρος 1.

Παναθηναϊκός (Σιούτης): Κωνσταντινίδης, Ζερβός 15(1), Ευαγγελίου 2, Κουστένης 24(2τρ., 10ρ.), Αδαμόπουλος 6, Αβδάλας 12, Ρημαγμός 6(1), Αθανασόπουλος 2, Βλάσσης 2, Παναγιωτόπουλος, Μπίνης 3, Ντάψης 7.

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα εδώ

Δηλώσεις

Βαγγέλης Αδαμόπουλος (παίκτης Παναθηναϊκού): «Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη. Ανυπομονούμε για τον αγώνα του Σαββάτου και πάμε για τη νίκη».

Ορέστης Βλάσσης (παίκτης Παναθηναϊκού): «Ηταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας και συνεχίζουμε δυναμικά για τον αγώνα του Σαββάτου».

Φίλιππος Τσίρος (παίκτης Προμηθέα Πάτρας): «Το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η δεν είναι αρκετά δυνατό ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα, αλλά ανταπεξήλθαμε όπως θέλαμε σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή και περάσαμε στην επόμενη. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη και πάμε για την πρωτιά».

Μάτιγια Στέβοβιτς (παίκτης Προμηθέα Πάτρας): «Ηταν ένα παιχνίδι που στοχεύαμε τη νίκη αλλά δεν μας επηρεάζει η ήττα. Συνεχίζουμε δυνατά στην τετράδα και ευχόμαστε να κερδίσουμε το Περιστέρι και να πάμε στον τελικό».

 

Τελευταία Νέα