Ολυμπιακός - Περιστέρι 76-79: «Πέταξε» με Μαραγκουδάκη

Newsroom
Ολυμπιακός - Περιστέρι 76-79: «Πέταξε» με Μαραγκουδάκη

bet365

Το Περιστέρι επικράτησε του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων κερδίζοντας με 79-76.

Το Περιστέρι μπήκε με το δεξί στο δεύτερο ματς της πρεμιέρας για τον 2ο Όμιλο στο 49ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στην Καρδίτσα.

Η ομάδα του Κώστα Σκουφάκη πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επικρατώντας δραματικά με 79-76, σε έναν αγώνα που δικαίωσε τα προγνωστικά για υψηλό ανταγωνισμό και όμορφο θέαμα. Ο αγώνας συνοδεύτηκε από αμφίρροπη τροπή και ανάλογες διακυμάνσεις, με τις εναλλαγές στο σκορ και τα επιμέρους σερί εκατέρωθεν να διαμορφώνουν μία συναρπαστική τροπή.

Το Περιστέρι προηγήθηκε 0-9 στο 3’ και 2-12 στο 4’, με τον Ολυμπιακό να ανακάμπτει και να προσπερνά 16-14 στο 8’. Με εναλλαγές στο προβάδισμα, η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε 18-19. Το 18-23 στο 11’ μετατράπηκε σε 28-28 στο 13’, ενώ ο Ολυμπιακός με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα κατάφερε να ξεφύγει 43-35 στο 19’, στο μεγαλύτερο προβάδισμά του στην αναμέτρηση.

Το μίνι σερί (0-4) όμως των τυπικά φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 43-39 του ημιχρόνου, ενώ με την έναρξη της 3ης περιόδου αυτό διευρύνθηκε σε 0-9, για το προσπέρασμα και το 43-44 στο 22’. Ως και την ολοκλήρωση του 3ου δεκαλέπτου τα ηνία του αγώνα άλλαζαν συνεχώς χέρια, με το 50-54 του Περιστερίου στο 24’ να μετατρέπεται σε 60-56 υπέρ του Ολυμπιακού στο 27΄, ενώ στο 30’ οι «Ερυθρόλευκοι» είχαν ανεπαίσθητο προβάδισμα 62-61.

Στην τελευταία περίοδο το Περιστέρι έδειξε μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα και στα ριμπάουντ, ενώ καθοδηγούμενο από τον Μαραγκουδάκη κατάφερε από το 35’ και έπειτα να μη χάσει ξανά το προβάδισμά του, έστω κι αν αυτό ήταν ευμετάβλητο. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων προηγήθηκε 67-71 στο 36’ και 68-73 στο 37’, μην επιτρέποντας το σύνολο του Νίκου Μπάρλου να πλησιάσει για να προσπεράσει στο σκορ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +8 στο 38’ (71-79), με τον Ολυμπιακό που ήταν άστοχος από τη γραμμή των βολών σε αυτό το διάστημα να αντιδρά, να μειώνει στο τελικό 76-79, μη έχοντας χρόνο να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο παιχνίδι.

Διαιτητές: Γερακίνης-Δέλλας

Δεκάλεπτα: 18-19, 43-35, 62-61, 76-79

Ολυμπιακός (Μπάρλος): Μπουρνελές 6, Νικολαΐδης 15 (2), Αγγελόπουλος, Αρέστης 9, Ολύμπιος 2, Σαλταρίκος, Σαπλαούρας, Σεγούρα 23, Αμπόση 12 (1), Παπασταύρου 9 (2).

Περιστέρι (Σκουφάκης): Τζιάλλας, Φουντάς, Πολίτης 13 (1), Μαραγκουδάκης 24, Πασχάλης 4, Κολοβός 2, Σταθόπουλος, Παλληκαράς 6, Παγώνης 13 (2), Λιοσάτος, Χαβουτσάς 17.

Το ΕΔΩ την στατιστική του αγώνα

Δηλώσεις:

Κώστας Σκουφάκης (προπονητής Περιστερίου): «Το ξεκίνημα ήταν καλό για εμάς στο ματς. Όμως με την πάροδο του χρόνου αφήσαμε το συναίσθημα να μας παρασύρει και βγήκαμε εκτός αμυντικού στόχου και πλάνου. Το ματς έγινε πολύ κλειστό, κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τις αμυντικές κατοχές, κυρίως στα ριμπάουντ και στις βολές».

Στέλιος Μαραγκουδάκης (παίκτης Περιστερίου): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Είχαμε δουλέψει πολύ για να πετύχουμε αυτή τη νίκη. Σήμερα ήμασταν μια γροθιά, όλο το σταφ μας βοήθησε για τα πάντα, παρακολουθήσαμε βίντεο και ήμασταν πιστοί στο πλάνο του προπονητή. Ο αγώνας ήταν όμορφος και είχε ένταση, όπως ακριβώς θέλουμε να είναι για να τον ευχαριστιόμαστε εμείς που παίζουμε και ο κόσμος».

Νίκος Μπάρλος (Προπονητής Ολυμπιακού): «Κάθε ματς Πανελλήνιου Πρωταθλήματος είναι δύσκολο, πόσο μάλλον όταν ξεκινάς την πρεμιέρα με ένα ντέρμπι. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για εμάς, ήταν όμως ένα κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σε αυτό το τουρνουά δεν μπορείς να μείνεις σε αυτό το παιχνίδι, κοιτάζεις την επόμενη ημέρα. Είτε νίκη, είτε ήττα πρέπει να αφήσεις πίσω το αποτέλεσμα για να προετοιμαστείς για το επόμενο βήμα».

Φίλιππος Σαπλαούρας (παίκτης Ολυμπιακού): «Η έκβαση του σημερινού παιχνιδιού δεν κύλησε όπως θα θέλαμε. Ο ρυθμός έφυγε από τα χέρια μας και κινηθήκαμε έξω από το σχεδιασμό της ομάδας μας. Δεν καταφέραμε να αποδώσουμε, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Κοιτάζουμε όμως τα επόμενα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση μέσα από αυτά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα