ΕΟΚ - Κυβέρνηση: Χέρι-χέρι για την ψηφιοποίηση του ελληνικού μπάσκετ

Newsroom
ΕΟΚ - Κυβέρνηση: Χέρι-χέρι για την ψηφιοποίηση του ελληνικού μπάσκετ

bet365

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας που θα φέρει μια νέα εποχή στο ελληνικό μπάσκετ, παρουσία Βαγγέλη Λιόλιου, Λευτέρη Αυγενάκη και Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η ΕΟΚ περνά στην εποχή της πλήρους ψηφιοποίησης. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ψηφιοποίηση του ελληνικού μπάσκετ. Ο Αυγενάκης προετοίμασε τον κόσμο και για την δημιουργία ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα στα παιχνίδια, ενώ θα υπάρχουν κάμερες στα γήπεδα των ομάδων των εθνικών πρωταθλημάτων για την κάλυψη τους (live μετάδοση).

Οι δηλώσεις

Λιόλιος: «Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε ένα μπασκετικό πάνελ. Μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα καταλάβουμε στα επόμενα χρόνια τι σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός. Τι σημαίνει να πάμε στην επόμενη μέρα και στην επόμενη γενιά. Εδώ είμαστε όλοι για να χτίσουμε την νέα Ελλάδα στη νέα γενιά. Αφήνουμε το στίγμα μας για τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα αλλάζει και το Υπουργείο είναι υπεύθυνο γι αυτό. Είμαι περήφανος που είμαι πρόεδρος της ΕΟΚ. Το έργο είναι τεράστιο. Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου ανοίγει το μητρώο για τα σωματεία, κάτι για το οποίο είχαμε δεσμευτεί. Λάμπει το πρόσωπό μας γιατί θα μας πάει μπροστά»

Πιερρακάκης: «Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ. Έχουμε μία σχετική μπασκετική προϊστορία. Πάντα η αγάπη για το μπάσκετ είναι σταθερή. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι η ψηφιοποίηση που αφορά το μητρώο της Ομοσπονδίας. Δεν υπήρχε η ψηφιακή του μορφή και έπρεπε να γίνεται με το χέρι.Αλλάζει αυτό. Θα βάλουμε κάμερες στα γήπεδα για να γίνεται απευθείας μετάδοση και αυτό είναι μόνο μία αρχή. Η δουλειά είναι μεγάλη όπως και η χαρά».

Αυγενάκης: «Ανακοινώνεται ένα ακόμα σημαντικό βήμα της ψηφιασκής μεταρρύθμισης του αθλητισμού. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων. Σήμερα η εικόνα είναι άριστη και η ικανοποίηση μεγάλη. Πήγαμε ένα βήμα παραπέρα με το μητρώο των αθλητικών εγκαταστάσεων. Δημιουργούνται νέα δεδομένα για την ΕΟΚ και τα σωματεία. Η Κυβέρνηση επένδυσε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Σε λίγο διάστημα θα έχουμε την ψηφιακή κάρτα αθλητή που θα τροφοδοτήσει με χρήσιμα στοιχεία όλα τα ερευνητικά κέντρα. Με αυτή την εφαρμογή και υποδομή θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες. Πάμε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά όλους τους αθλούμενους και τους ερασιτέχνες αθλητές. Η συνεργασία αποδίδει τα μέγιστα και τελικά οι αθλούμενοι, τα σωματεία και η αθλητική οικογένεια ωφελείται».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα