Γκασόλ: «Ο Λορέντζο Μπράουν είναι απαραίτητος στην εθνική Ισπανίας»

Γκασόλ: «Ο Λορέντζο Μπράουν είναι απαραίτητος στην εθνική Ισπανίας»

Γκασόλ: «Ο Λορέντζο Μπράουν είναι απαραίτητος στην εθνική Ισπανίας»

bet365

Ο Πάου Γκασόλ σχολίασε το ενδεχόμενο ενίσχυσης της εθνικής Ισπανίας με τον Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος αναμένεται να πάρει το ισπανικό διαβατήριο και να αγωνιστεί στο EuroBasket σαν νατουραλιζέ.

Η εθνική Ισπανίας είναι υποχρεωμένη να παραταχθεί στο προσεχές EuroBasket δίχως τον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος αποσύρθηκε από τη «ρόχα».

Ελλείψει, λοιπόν αξιόπιστων λύσεων στη θέση του πλέι μέικερ, η ισπανική ομοσπονδία είναι διατειθημένη να δώσει θέση νατουραλιζέ στον Λορέντζο Μπράουν με fast track διαδικασίες ώστε ο Αμερικανός γκαρντ της Ούνικς Καζάν να παίξει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Άκουσα τη σχετική πληροφορία σχετικά με τον Μπράουν. Ενημερώθηκα επίσης για το ενδεχόμενο επιστροφής του Σερζ Ιμπάκα. Αν χρησιμοποιήσουν τον Μπράουν ή όποιον άλλον παίκτη νατουραλιζέ, θα γίνει με στόχο να ενισχυθεί η εθνική. Είναι δουλειά του προπονητή και της ομοσπονδίας. Άπαντες θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Με δεδομένες τις σημαντικές απουσίες στη θέση του πόιντ γκαρντ, φαίνεται πως η ενίσχυση σε αυτή τη θέση είναι απαραίτητη» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ.

Και πρόσθεσε: «Ο Μπράουν είναι καλός παίκτης. Η δουλειά του σταφ είναι να τον κάνουν να νιώσει άνετα στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες που έχουν περισσότερο ατομικό ταλέντο».

 

Τελευταία Νέα