Ζαγκλής: «Η Ελλάδα είναι ικανή να διοργανώσει τα πάντα»

Newsroom
Ζαγκλής: «Η Ελλάδα είναι ικανή να διοργανώσει τα πάντα»

bet365

O Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της διεξαγωγής μια μεγάλης μπασκετικής διοργάνωσης στην Ελλάδα, εξηγώντας πως η ΕΟΚ πρέπει να εντάξει στην στρατηγική της την παραπάνω προοπτική.

Ο Ανδρέας Ζαγκλής έδωσε το παρών στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των εορτασμών των 90 χρόνων της FIBA και μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξήγησε πως η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση.

Αναλυτικά

Ποια είναι η άποψη που σχηματίσατε από τις εκδηλώσεις στο Ηράκλειο;
«Ενα πολύ ωραίο ξεκίνημα για τον εορτασμό των 90 χρόνων της FIBA, από ένα εκ των οκτώ ιδρυτικών της μελών, την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Το ελληνικό μπάσκετ έχει δώσει το «παρών» σε μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του παγκοσμίου ππάσκετ. Οχι μόνο στην ίδρυση, αλλά είδαμε και στις δεκαετίες μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο τους ελληνικούς συλλόγους να συμμετέχουν και να πρωταγωνιστούν στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είδαμε το φαινόμενο που λέγεται 1987 και την καθιέρωση της εθνικής ανδρών ως επίσημη αγαπημένη κι ως μία από τις μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών στη χώρα. Την εξέλιξη του γυναικείου μπάσκετ με συμμετοχές σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Βλέπουμε εκπροσώπηση σε πολύ υψηλό παραγωγικό επίπεδο και θεωρώ πως στο μέλλον θα δούμε την Ελλάδα να είναι μία από τις λοκομοτίβες του Παγκοσμίου Μπάσκετ. Επομένως για μένα είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ και το υπουργείο για μία μεγάλη εκδήλωση που φέρνει στον ίδιο χώρο εκατοντάδες παιδιά με παλαιούς και νυν αστέρες του αθλήματος και ανθρώπους από το ευρύτερο αθλητικό κίνημα οι οποίοι εκτιμούν το τι σημαίνει το μπάσκετ στην ελληνική κοινωνία».

Ποιος ήταν ο λόγος που προτιμήσατε το Ηράκλειο για την έναρξη των εκδηλώσεων;
«Για τα 90 χρόνια εργαζόμαστε στενά και με τα οκτώ ιδρυτικά μέλη. Επισκέφθηκα την Αθήνα στα τέλη Δεκέμβρη, επισκέφθηκα την Ρουμανία, την Πορτογαλία και στο πρόγραμμά μου είναι και οι υπόλοιπες χώρες. Είδαμε εξαρχής, έντονο ενδιαφέρον από την ελληνική ομοσπονδία. Θα συνεχίσουμε φυσικά τις εκδηλώσεις μας, ιδίως στις 18 Ιουνίου που είναι τα γενέθλια της ομοσπονδίας. Ο κόσμος εκτιμά πάνω από όλα την προσφορά των αθλητών. Εμείς είμαστε εδώ για να δημιουργούμε καλές συνθήκες γι αυτούς, καθώς και για τις επόμενες γενιές ώστε να ανθίσουν πραγματικά με το έργο τους πάνω στο παρκέ».

Μπορεί η Ελλάδα, μέσα στο επόμενο διάστημα, να αναλάβει μία πολύ μεγάλη διεθνή διοργάνωση;
«Η Ελλάδα έχει διοργανώσει κι έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει τα πάντα. Μάλιστα, πολλοί με ρωτούν μερικές φορές για το ΟΑΚΑ γιατί είναι ένα γήπεδο που έχει σπάνιο ρεκόρ να έχει φιλοξενήσει τελικό Ολυμπιάδας, τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, τελικό Ευρωμπάσκετ. Επομένως, νομίζω ότι η Ελλάδα -όπως διαμορφώνεται η νέα στρατηγική της ελληνικής ομοσπονδίας- πρέπει να δει πως οι μεγάλες διοργανώσεις εντάσσονται στην στρατηγική τους. Αυτό θεωρώ είναι ένα σωστό πλάνο για μία ομοσπονδία κι όχι να κτίζονται στρατηγικές γύρω από τις μεγάλες διοργανώσεις. Για τον απλό λόγο, ότι η ελληνική ομοσπονδία και οι εθνικές ομάδες, είναι τόσο ψηλά στα παγκόσμια ράκινγκ, όπου οι μεγάλες διοργανώσεις, όπου οι περισσότερες έχουν γίνει εκτός από το Παγκόσμιο Γυναικών αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι ένα κίνητρο κι ένα κομμάτι της στρατηγικής μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Αυτό μένει να το αποφασίσει κι εμείς θα βοηθάμε όλες μας τις ομοσπονδίες να παρουσιάζουν πολύ καλούς φακέλους και από εκεί και πέρα είναι μία απόφαση του ΔΣ που θα πάμε. Ξαναλέω, ότι η Ελλάδα είναι ικανή να αναλάβει όποια διοργάνωση βάλει στον στόχο».

 

Τελευταία Νέα