Περιστέρι - Παναθηναϊκός 73-61: Νίκη για το κόντρα στους «πράσινους» και... τελικός (vid)

Newsroom
Περιστέρι - Παναθηναϊκός 73-61: Νίκη για το κόντρα στους «πράσινους» και... τελικός (vid)

bet365

Το Περιστέρι επικράτησε του Παναθηναϊκού με 73-61 στον πρώτο ημιτελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων και περιμένει τον αντίπαλο απέναντι στον οποίο θα διεκδικήσει και τον τίτλο στον τελικό της Κυριακής (01/05).

Το Περιστέρι ήταν αυτό που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στον πρώτο ημιτελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας με σκορ 73-61. Πήρε λοιπόν την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (01/05) και θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Προμηθέας-ΔΕΚΑ προκειμένου να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Πρώτος σκόρερ για το Περιστέρι ήταν ο Μπίλαλης με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο, στους 18 σταμάτησε ο Φιλιππας και στους 11 ο Ζουγρής (συν 7ασ., 2 κλ.). Από την άλλη, 25 πόντους σημείωσε ο Δήμου με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, 17 είχε ο Νεοκλής Αβδάλας με 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ 9 και 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα είχε ο Δειμέζης.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 35-31, 51-51, 73-61

Διαιτητές: Χριστινάκης, Ζιώγας, Μαρτινάκος

Περιστέρι (Παπαμάρκος): Φύτρος 1, Μπιλαλής 20(2), Μπέμπελος, Ντιπτσής 5(1), Μανιάς, Μαραγκουδάκης 6, Βλαχογιάννης 6(2), Μπουντούρης, Καμπερίδης, Φίλιππας 18, Ζούγρης 11, Σταυρακόπουλος 6.

Παναθηναϊκός (Ποδαράς): Δήμου 25(4), Αβδάλας Γ. 1, Δημητρός 1, Ευαγγελίου, Κουτσονικόλας 2, Δεϊμέζης 9, Αβδάλας Ν. 17(2), Κατσαφούρος, Βασιλειάδης, Μπάλα-Καγιού 3, Ντολγκάν 3(1).

Δηλώσεις

Κωνσταντίνος Παπαμάρκος (προπονητής, Περιστέρι): «Ένα παιχνίδι σήμερα το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τελικός και όχι ημιτελικός, μεταξύ δύο πάρα πολύ καλών ομάδων. Υψηλών απαιτήσεων ματς. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε το χαρακτήρα που έχουμε συνήθως σαν ομάδα. Ευτυχώς στο δεύτερο ημίχρονο σφίξαμε πάρα πολύ την άμυνά μας, παίξαμε πιο συγκεντρωμένα και είχαμε καλύτερες επιλογές. Νομίζω κερδίσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά συγχαρητήρια και στην ομάδα του Παναθηναϊκού για τη προσπάθεια όλη τη χρονιά».

Νίκος Φίλιππας (παίκτης, Περιστέρι): «Σήμερα ήμασταν στους κανόνες μας. Ότι μας είπε ο κόουτς, έπρεπε να μείνουμε στις αρχές μας και πίσω και μπροστά. Στο βίντεο προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τον Παναθηναϊκό γιατί μας είχε διαβάσει και έπρεπε να τον διαβάσουμε κι εμείς. Έχουμε βάλει στόχο την πρώτη θέση και αυτή πάμε να χτυπήσουμε».

Αναστάσιος Κουτσονικόλας (παίκτης, Παναθηναϊκός): «Έχουμε κάνει μια αξιοπρεπή προσπάθεια, την καλύτερα δυνατή για εμάς. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς στο πρώτο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και δεν τα καταφέραμε. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι αύριο και θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε διότι είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να αντιπροσωπεύουμε επάξια το σήμα μας».

 

Τελευταία Νέα