ΕΟΚ: Θεσμοθετεί την υποτροφία «Βάσω Μπεσκάκη»

ΕΟΚ: Θεσμοθετεί την υποτροφία «Βάσω Μπεσκάκη»

bet365

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση υποτροφίας που θα φέρει το όνομα της Βάσως Μπεσκάκη.

Η Βάσω Μπεσκάκη «έφυγε» από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο κενό στο ελληνικό μπάσκετ.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση υποτροφίας με το όνομα της την Πέμπτη (18/11), ανήμερα του τελευταίου αντίο στην πρώην αθλήτρια. Η κηδεία της θα γίνει στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Η υποτροφία θα είναι ετήσια και θα αφορά μεταπτυχιακούς ή προπτυχιακούς φοιτητές στο αντικείμενο της διοίκησης αθλητικών οργανισμών (Αθλητικό Μάνατζμεντ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με αίσθημα συγκίνησης μετά τον πρόωρο χαμό της Βάσως Μπεσκάκη προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση για να τιμάται διαχρονικά η μνήμη της και από τον χώρο που έζησε, αγάπησε και πρόσφερε στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

Η απόφαση του Δ.Σ. αφορά στη δημιουργία της υποτροφίας «Βάσω Μπεσκάκη», η οποία θα χορηγείται ετησίως και θα απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς ή, προπτυχιακούς φοιτητές στο αντικείμενο της διοίκησης αθλητικών οργανισμών (Αθλητικό Μάνατζμεντ). Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες της σχετικής διαδικασίας.

Παράλληλα, στη μνήμη της Βάσως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αναμετρήσεις των Εθνικών πρωταθλημάτων αυτής της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ημέρα στην οποία συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στην Βάσω στις 13.00 στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, τα γραφεία της ΕΟΚ δεν θα λειτουργήσουν για την εξυπηρέτηση του κοινού.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα