Τζέικομπ Κρέσπιν: Ελπίδα με ένα χέρι (vids)

Τζέικομπ Κρέσπιν: Ελπίδα με ένα χέρι (vids)

bet365

Ο Τζέικομπ Κρέσπιν γεννήθηκε με ένα χέρι. Αυτό δεν τον εμποδίζει να αποτελεί έμπνευση. Με μία μπάλα στο χέρι και περίσσιο θράσος στην καρδιά.

Ο Τζέικομπ Κρέσπιν ζει ένα όνειρο. Σε έναν άλλον κόσμο δεν θα μπορούσε. Σε αυτόν που δημιούργησε, όλα είναι πιθανά. Ο 20χρονος από το Τέξας σαρώνει τα social media με τα βίντεο που παίζει μπάσκετ.

Και είναι καλός σε αυτό. Κάπου εδώ θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι ο Κρέσπιν έχει ένα χέρι. Γεννήθηκε δίχως το αριστερό του χέρι, απ' τον καρπό και πέρα.

Από μικρή ηλικία θέλησε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Εκείνο που του έκλεψε την καρδιά, ήταν το μπάσκετμπολ.

Ο Κρέσπιν προσφέρει την ελπίδα. Δίχως ανταλλάγματα. Γι' αυτό θέλησε να παίξει μπάσκετ. Για να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ακόμη και όταν ο προπονητής του στο Λύκειο αποφάσισε ότι ο πλέι μέικερ Κρέσπιν δεν είχε θέση στην ομάδα του, τίποτα δεν άλλαξε.

«Όταν έπαιζα στο Λύκειο, με έκοψαν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορώ να πάω απ' την αριστερή πλευρά», εξήγησε ο Κρέσπιν.

Ο 20χρονος δεν σταματάει να ανεβάζει βίντεο. Παίζει μπάσκετ και μερικές φορές είναι ο καλύτερος στο γήπεδο. Και ας έχει ένα χέρι.

Αυτό το... εμπόδιο ήταν που τον έκανε να δουλέψει παραπάνω. Και να ανακαλύψει ότι για να μπορεί να σταθεί ως ισάξιος, θα πρέπει να ντριμπλάρει και με αριστερό χέρι.

Λίγο καιρό αργότερο το έκανε.

Όσοι βλέπουν το επιλεγμένο καρέ από τα βίντεό του, βγάζουν εύκολα το συμπέρασμα. «Οδηγήστε τον στα αριστερά», είναι η συνηθισμένη ατάκα.

Μόνο που όσοι έχουν δει τα... καμώματά του στο παρκέ και στο τσιμέντο, ξέρουν ότι ο Κρέσπιν πάει και στα αριστερά.

«Αρχικά ήθελα να γίνω ο πρώτος μονόχειρας παίκτης του ΝΒΑ. Ένιωθα πως απ' όλους τους παίκτες με ένα χέρι, είχα τις περισσότερες πιθανότητες, αφού μπορούσα να πάω αριστερά. Αλλά δεν είμαι τόσο ψηλός. Οπότε το καλύτερο που μπορούσα να κάνω ήταν να ακολουθήσω μία διαφορετική κατεύθυνση», εξήγησε στο περιοδικό Slam ο Κρέσπιν.

Και το έκανε. «Προκάλεσε» το Slam, ένα περιοδικό μύθος στο χώρο του μπάσκετ, να ασχοληθεί μαζί του. Όχι απαραίτητα επειδή παίζει καλό μπάσκετ και βάζει καλάθια. Αλλά επειδή δίνει ελπίδα.

«Βασικά το κατάλαβα φέτος. Είχα αυτή την εικόνα στο μυαλό μου πως η μπάλα πρέπει να ρολάρει στον πήχη του χεριού μου. Οπότε όταν πηγαίνω στα αριστερά, ντριμπλάρω με το πήχη», πρόσθεσε στο Slam, αποκαλύπτοντας το... μυστικό του.

Αν και το σημαντικότερο... συστατικό του δεν μπορεί να είναι και τόσο κρυφό. Ο Κρέσπιν έχει ατσάλινη θέληση. Την άρνηση του συμβιβασμού με ένα σκοτεινό δωμάτιο. Με την άρνηση να μην μπορεί να έχει μία κανονική ζωή.

Παίζοντας με ένα χέρι

Ο Κρέσπιν δεν είναι ο πρώτος που επιχειρεί να παίξει μπάσκετ με ένα χέρι. Ο Ζακ Χόντσκινς έχει φτάσει μέχρι το κολεγιακό μπάσκετ. Και τώρα, όπως και ο Κρέσπιν, σαρώνει τα ανοικτά γήπεδο για να κάνει αυτό που αγαπάει.

Υπάρχει επίσης και ο Ενμάνουελ Χάνσελ. Δίχως το αριστερό χέρι, σχεδόν από τον ώμο. Και όμως. Έχει πάρει την ευκαιρία του στο πρωτάθλημα Λυκείων.

Αλλά και η Σίντνεϊ Ρινγκ, μία πιτσιρίκα στην Πενσυλβάνια, η οποία έχει καταφέρει να κάνει την «αναπηρία» στο λόγο που έχει... φαρμακερό μακρινό σουτ.

Κανείς τους δεν θα είχε ξεπηδήσει, αν δεν υπήρχε ένα ερέθισμα. Κάτι να τους βγάλει στο δρόμο και να του βάλει μία μπάλα μπάσκετ στα χέρια.

Ποιος είναι ο άλλος δρόμος; Αυτός της αιώνιας θλίψης. Για ένα χαμένο μέλος.

@Photo credits: Jacob Crespin Instagram
 

Τελευταία Νέα