Ολοένα και πλησίαζε η ημερομηνία λήξης...

Ολοένα και πλησίαζε η ημερομηνία λήξης...

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Ολοένα και πλησίαζε η ημερομηνία λήξης...

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την εκθρόνιση του Τζόρντι Μπερτομέου από τον προεδρικό θώκο της EuroLeague και στέκεται στις «φωνές» του Παναθηναϊκού δια στόματος Δημήτρη Γιαννακόπουλου όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίες δικαιώθηκαν μετά και την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Μπερτομέου ήταν και... πάει.

Ή εν πάσει περιπτώσει, ετοιμάζεται να «τελειώσει» από τον προεδρικό θώκο της EuroLeague ύστερα από 22 χρόνια. Ναι, τόσα είναι τα χρόνια που θα έχει συμπληρώσει το ερχόμενο καλοκαίρι ως διοικητικός ηγέτης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης: «Ήμουν νιος και γέρασα» όπως λέει και η λαϊκή μας παροιμία. Στην τελική τα πάντα στην ζωή έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν θα είχε ο Τζόρντι Μπερτομέου;

Ότι είχε να κάνει το έκανε. Ότι είχε να δώσει, το έδωσε. Κρίθηκε και κατακρίθηκε. Έκανε πολλά καλά με τα οποία οι «μεγάλοι» του ευρωπαϊκού μπάσκετ αποφάσισαν να γίνουν μέλη του συνεταιρισμού, αλλά όπως αποδεικνύεται έκανε και πολλά ακόμα τα οποία δεν άρεσαν στους 13 μετόχους, οι οποίοι αποφάσισαν στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης (19/10) να του... δείξουν την πόρτα της εξόδου. Κυρίως όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι.

Δεν θα σταθώ στο αν η απόφαση για την απομάκρυνση του Μπερτομέου πάρθηκε αργά ή γρήγορα. Θα σταθώ μόνο στο γεγονός ότι επί σειρά ετών μία ήταν η ομάδα που «γκάριζε» για τον πρώην CEO της EuroLeague. Και αυτή δεν ήταν άλλη από τον Παναθηναϊκό. Όσο καιρό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ενεργός στην ΚΑΕ, δεν σταματούσε να «φωνάζει» για τον Μπερτομέου και να βάζει συνέχεια στο τραπέζι το θέμα των οικονομικών. Το έκανε, το ξαναέκανε, το επαναλάμβανε, αλλά ανταπόκριση δεν έβρισκε. Σίγουρα ήταν ΚΑΙ αυτός ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην απενεργοποίησή του από τα κοινά της ΚΑΕ.

Αν είχε ή δεν είχε δίκιο, αποδείχθηκε. Η πρώτη μικρή νίκη του ήρθε τον περασμένο Ιούνιο, όταν και ο Μπερτομέου τέθηκε εκτός Διοικητικού Συμβουλίου και η δεύτερη και η μεγαλύτερη το βράδυ της Τρίτης, όταν οι μέτοχοι αποφάσισαν το «τέλος» του Καταλανού δικηγόρου. Παρόλα αυτά, ο τρόπος που εκδήλωνε αυτό το δίκιο, αυτομάτως τον ωθούσε στο να το χάσει. Συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Κάθε φορά που νιώθει κάποιος ότι τον «πνίγει» το δίκιο, θέλοντας ή μη, το εκφράζει με λάθος τρόπο. Στο οτιδήποτε!

Και αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κάθε, μα κάθε, λόγο να νιώθει δικαιωμένος. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες με τις διαιτησίες και με τα (δικαιολογημένα) παράπονα που είχε ο Παναθηναϊκός σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα στα playoffs με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με τα οικονομικά. Αυτό ήταν και το κυρίαρχο θέμα συζήτησης των μετόχων με αποτέλεσμα να αποφασίσουν την απομάκρυνση του Μπερτομέου από την ηγεσία της EuroLeague.

Βέβαια εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι εάν και εφόσον δεν υπήρχε ξεσηκωμός και από άλλες ομάδες της διοργάνωσης, με πρώτη και καλύτερη την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενδεχομένως να μην είχε γίνει τίποτα απολύτως και τα πάντα να έμεναν ως είχαν. Και αυτό αδικεί τον Παναθηναϊκό που είχε πρωτοστατήσει κατά του Μπερτομέου.

Τώρα τι θα βγει απ' όλο αυτό; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Η διάδοχη κατάσταση θα λύσει σε όλους τις απορίες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...