Όταν ο Ολυμπιακός μοιράστηκε το παρκέ με τον... Θεό (vids)

Όταν ο Ολυμπιακός μοιράστηκε το παρκέ με τον... Θεό (vids)

bet365

Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια οι παίκτες του Ολυμπιακού μοιράστηκαν το παρκέ με τον Μάικλ Τζόρνταν και το Gazzetta γράφει για το καλό συναπάντημα των «ερυθρόλευκων» με τον GOAT στο Παρίσι.

Οι συζητήσεις που γίνονται ακόμα και τώρα είναι ατέρμονες. Θα μπορούσαν οι Σικάγο Μπουλς να πάρουν οκτώ διαδοχικά πρωταθλήματα αν ο Μάικλ Τζόρνταν δεν σταματούσε ξαφνικά το 1993; Θα νικούσαν τους Ουόριορς του 73-9 το 2016; Μπορεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς να μπαίνει στην εξίσωση για τον καλύτερο στην ιστορία όσο υπάρχει ο MJ; Ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ καλύτερος; Δεν είναι απαραίτητο ότι η μνήμη ευνοεί, εντούτοις εκείνος ο αγώνας του Ολυμπιακού απέναντι στους Μπουλς του κορυφαίου όλων -όχι μόνο εκείνη την εποχή αλλά και ως τώρα, θα μνημονεύεται εις το διηνεκές.

Σαν σήμερα, στις 18 Οκτωβρίου 1997, ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός στάθηκε απέναντι στον GOAT. Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν στον τελικό του τουρνουά «McDonalds Open» στο Παρίσι τους «Ταύρους» στη χρονιά του Last Dance που αποδόθηκε με μοναδικό τρόπο στο ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων του Netflix για την τελευταία πετυχημένη χρονιά της δυναστείας τους. «Ήμουν 16.5 ετών και μπροστά μου ήταν ο... Θεός» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Gazzetta ο Νίκος Πέττας για το καλό συναπάντημα με τους Μπουλς, όταν μοιράστηκε το παρκέ με τον Air.

Λίγους μήνες νωρίτερα, το Σικάγο πανηγύριζε το πέμπτο πρωτάθλημα απέναντι στον Τζον Στόκτον και Καρλ Μαλόουν με 4-2 νίκες. Θα το έκανε ξανά έπειτα από έναν χρόνο, όταν ο Τζόρνταν επιβεβαίωσε γιατί είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, αφού πάντα κρατούσε κάτι για το τέλος. Από εκείνο το παιχνίδι απουσίασαν ο Σκότι Πίπεν και ο Ντένις Ρόντμαν, εντούτοις ο Τόνι Κούκοτς και ο Στιβ Κερ ήταν κανονικά στην αποστολή.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον πρωταγωνιστή της κατάκτησης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Ντέιβιντ Ρίβερς που είχε φύγει για τη Φορτιτούντο Μπολόνια. Παρεμπιπτόντως, κορυφαίος των Πειραιωτών ήταν ο νυν αντιπρόεδρος αγωνιστικού τμήματος των Μπουλς, Αρτούρας Καρνισόβας με 19 πόντους! Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης στο Παλέ ντε Μπερσί αναδείχτηκε ο Τζόρνταν που συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα μαζί με τους Καρνισόβας, Τάρλατς, Ομπέρτο και Στρούλενς.

Εξάλλου, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στη Marca, ο Στεφάν Ρισασέ μοιράστηκε το συναίσθημα του να παίζει απέναντι στον MJ ενώ έχει να θυμάται την προσποίηση που… έφαγε από τον Air και ξάπλωσε στο παρκέ. «Το να αντιμετωπίζεις τον Τζόρνταν είναι ένα φανταστικό συναίσθημα! Για την ακρίβεια, μετράς τις δυνάμεις σου και μετά το τέλος του αγώνα έχεις την αίσθηση ότι μπορεί να σε κερδίσει με 50 πόντους χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι για να το αποφύγεις! Σε ένα σημείο του αγώνα με έστειλε στο παρκέ με μια προσποίηση που σε… ταπεινώνει και σε κάνει να νιώθεις γελοίος» είχε αναφέρει ο μετέπειτα «ερυθρόλευκος» Ρισασέ, ο οποίος εκείνη τη χρονιά αγωνιζόταν στη Ρασίνγκ Παρί και αντιμετώπισε τους Μπουλς στον ημιτελικό.

Σικάγο Μπουλς (Φιλ Τζάκσον): Τζόρνταν 27, Μπράουν 12, Κερ 10, Λόνγκλεϊ 9, Γουένιγκτον 8, Κούκοτς 5, Γκόρενς 7, Κάφεϊ 6, Χάρπερ 6, Μπούσλερ 6, Μπαρέλ 4, Κλάιν 2, Μπουθ 2, Καλάμπρια, ΛαΡού.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Καρνισόβας 19, Νάκιτς 16, Τάρλατς 14, Χόκινς 12, Καραπλής 6, Ρότζερς 4, Τόμιτς 3 , Ζεβρονσένκο 2, Μίχαλος 2, Βούκσεβιτς, Μπακατσιάς, Ζουρμπένκο, Πέττας.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα